Kolejkce-40_hl2

Skryté zárubně Battente a další prvky pro váš dokonalý interiér

Komentáře: 0

Moderní interiérový design často klade důraz na eleganci a funkčnost. Jedním z inovativních prvků, který ztělesňuje tuto filozofii, jsou skryté zárubně. Zatímco tradiční dveře s futry vytvářejí výrazný rámový prvek, skryté zárubně se stávají nenápadným, avšak efektivním prvkem spojením dveří s okolní stěnou.

Skryté zárubně nabízejí elegantní řešení pro ty, kteří touží po minimalistickém a čistém vzhledu interiéru. Jejich největší výhodou je optické zvětšení prostoru a schopnost sjednocení dveří se stěnou bez jakýchkoli viditelných ohraničení.

Využití skrytých zárubní

Bytové prostory: Skryté zárubně jsou ideální pro byty, kde každý centimetr prostoru hraje klíčovou roli. Integrací těchto zárubní do interiéru dosáhnete vizuální lehkosti a otevřenosti.

Kancelářské prostory: V moderním firemním prostředí, kde design odráží firemní kulturu, mohou skryté zárubně přispět k vytvoření profesionálního a moderního pracovního prostředí.

Hotelové pokoje: V hotelových prostorách, kde se kladou důraz na pohodlí hostů a estetiku prostředí, mohou skryté zárubně přinést do interiéru nejen moderní vzhled, ale i praktické využití prostoru.

Životnost a technické vlastnosti skrytých zárubní

Dveře od Battente se skrytou zárubní jsou konstruovány s extrémně vysokými standardy. Jejich životnost je zajištěna speciálním procesem povrchové úpravy, včetně fosfátování, které chrání proti oxidaci a korozi. Následně je aplikován podkladový nátěr, zajišťující dokonalou adhezi nátěrových hmot. Skrytá zárubeň je extrémně robustní a pevná, s hmotností zárubňového profilu kolem 2 kg/m. Konstrukce profilu je navržena tak, aby minimalizovala riziko vzniku prasklin, což přispívá k dlouhé životnosti a bezproblémovému užívání.

Instalace skrytých zárubní

Pokud zvažujete využití skrytých zárubní ve vašem prostoru, je klíčové zahrnout tento prvek již při přípravě stavby a tvorbě projektové dokumentace. Stavební otvor pro skryté zárubně je oproti klasickým obložkovým zárubním mírně větší, což vyžaduje zvláštní pozornost při plánování a instalaci. Rám zárubně je dodáván smontovaný a instaluje se ještě před dokončovacími pracemi. Ochranné lišty jsou integrovány do rámu, aby předešly poškození během montáže nebo dalších prací. Teprve po dokončení všech prací se instaluje dveřní křídlo.

Bezfalcové a reverzní dveře v interiéru a jejich přínosy

Bezfalcové a reverzní dveře přinášejí do interiéru řadu estetických a funkčních výhod. Jejich moderní design a absence tradičních polodrážek či falců umožňují vytvoření čistých linií a plynulých povrchů, což v interiéru vytváří elegantní a moderní atmosféru. Instalace skrytých pantů a magnetického zámku nejenom zajišťuje plynulý chod dveří, ale také dodává celkovému prostoru sofistikovaný vzhled. Díky svému inovativnímu otevírání přinášejí i praktický rozměr, což je ideální pro prostory s omezeným prostorem, jako jsou chodby a místnosti s náročným rozvržením nábytku.

Instalace bezfalcových a reverzních dveří

Instalace bezfalcových a reverzních dveří vyžaduje pečlivou práci a znalost moderních technologií. Pro bezfalcové dveře je klíčová obložková zárubeň, která je vždy vyrobena z kvalitní dřevotřísky, zajišťující stabilitu. Skryté panty a magnetický zámek jsou instalovány tak, aby dveře splývaly s obložkou. U reverzních dveří jsou 3D skryté panty a magnetický zámek standardní součástí systému. Instalace vyžaduje precizní práci s rozměry stavebního otvoru, aby bylo dosaženo optimálního výsledku. Bezfalcové dveře jsou ideální pro ty, kteří preferují minimalistický design a hledají čisté linie. Naopak, reverzní dveře jsou vhodné do prostorů s omezeným prostorem, jako jsou úzké chodby, kde jejich inovativní způsob otevírání poskytuje praktické řešení.

Co přináší do interiéru stavební pouzdra?

Stavební pouzdra jsou v moderních interiérech klíčovým prvkem pro efektivní využívání prostoru. Představit si je můžeme jako kapsy ve stěně, kam lze elegantně zasunout dveřní křídlo. Tato inovativní konstrukce umožňuje diskrétní oddělení místností a zároveň šetří prostor, který by jinak potřebovaly klasické otočné dveře. A jaké výhody a praktické vlastnosti přinášejí?

Efektivní využití prostoru: Stavební pouzdra umožňují maximální využití prostoru v interiéru. Díky svému designu umožňují zasunutí dveří do stěny, což šetří místo, které by jinak potřebovaly klasické otočné dveře.

Estetický vzhled: Stavební pouzdra přispívají k estetice interiéru. Díky skrytým dveřím a čistým liniím vytvářejí moderní a minimalistický vzhled, což může být atraktivní pro ty, kteří preferují elegantní design.

Flexibilita uspořádání prostoru: Posuvná stavební pouzdra poskytují flexibilitu při uspořádání prostoru. Mohou být využita k diskrétnímu oddělení místností a umožňují rychlé a snadné otevření nebo uzavření prostoru podle potřeby.

Odolnost a nízká pravděpodobnost deformací: Kvalitní stavební pouzdra jsou často vyrobená z pevných kovových materiálů, což zajišťuje jejich odolnost a nízkou pravděpodobnost deformací. To přispívá k jejich dlouhé životnosti a minimální údržbě.

Různorodost použití: Stavební pouzdra jsou vhodná pro různé typy dveří, ať už jsou plné, prosklené nebo celoskleněné. To znamená, že mohou být použita v různých částech domu nebo kanceláře, přizpůsobena konkrétním potřebám a estetickým preferencím.

Podlahová krytina a dveře?

Správný výběr podlahové krytiny má významný vliv na fungování dveří, zárubní a stavebních pouzder v interiéru. Různé typy podlahových krytin mohou ovlivnit úroveň odolnosti dveří proti opotřebení, zejména v oblasti spodní části dveřního křídla, které přichází do kontaktu s podlahou. Špatně zvolená podlahová krytina může způsobit otěr a poškození, což může ovlivnit plynulé otevírání a zavírání dveří.

V případě vinylových podlah je praktické využití mnohostranné. Vinylové podlahy jsou známé svou odolností vůči opotřebení, což je ideální vlastnost pro frekventované prostory. Jsou snadno udržovatelné a odolné vůči vlhkosti, což z nich dělá vhodnou volbu pro kuchyně, koupelny a další místnosti náchylné k vodě. Díky své odolnosti proti nárazům jsou ideální pro domácnosti s dětmi a mazlíčky. Navíc poskytují tichý a teplý nášlap, což zvyšuje komfort a pohodu v interiéru. Celkově lze říci, že vinylové podlahy kombinují stylový design s praktickými výhodami, což je ideální pro moderní a funkční interiéry.

Ale jak ochránit váš domov? Víte, že existují bezpečností kliky?

Bezpečnostní kliky představují klíčový prvek v ochraně vašeho majetku a zajištění bezpečnosti domova. Jsou nedílnou součástí bezpečnostního kování vstupních a bezpečnostních dveří, přičemž jejich úloha spočívá v ochraně zadlabacího zámku a cylindrické vložky. Bezpečnostní kliky na dveře jsou navrženy tak, aby odolaly mechanickému poškození a zabránily odcizení či poškození majetku. Když přemýšlíte o zabezpečení svého domova, měli byste věnovat pozornost bezpečnostní třídě kliky, která určuje její odolnost a kvalitu. Zvolením bezpečnostní kliky odpovídající bezpečnostní třídě zvyšujete úroveň ochrany vašeho domova před nežádoucími návštěvníky.

Různé bezpečnostní třídy podle normy definují různé scénáře a stupně násilí, které by bezpečnostní prvky měly odolat.

Bezpečnostní třída 1 předpokládá napadení příležitostným zlodějem, který se snaží rozbít dveře nebo uzávěr pouze pomocí fyzického násilí, jako je kopání, narážení ramenem, zdvihání nebo vytrhávání, a to bez použití nástrojů.

Bezpečnostní třída 2 rozšiřuje scénář o použití jednoduchých nástrojů, například šroubováku, kleští, klínu, kladiva, háčku, drátu, pinzet, strun nebo nožů.

Bezpečnostní třída 3 předpokládá pokus o napadení, který je podobný bezpečnostní třídě 2, ale s přidaným použitím delšího šroubováku a páčidla.

Naopak, bezpečnostní třída 4 představuje útok zkušeného zloděje, který disponuje sadou nářadí z nižších bezpečnostních tříd a doplňuje ji o pilu s plátkem na železo, sekeru, těžší kladivo, sekáč, nůžky na plech a malou elektrickou vrtačku se sadou vrtáků.

Volba bezpečnostní třídy je klíčovým faktorem při zabezpečení domova, protože každá třída odpovídá určité úrovni odolnosti a představuje různé scénáře možného útoku. Vybrat si kvalitní bezpečnostní kliku je investicí do klidného spánku a klidného srdce, protože chrání váš domov před potenciálními hrozbami.

Celkově lze konstatovat, že skryté zárubně, bezfalcové a reverzní dveře, stavební pouzdra a bezpečnostní kliky představují klíčové prvky pro dokonalý interiér, který spojuje elegantní design s maximálním využitím prostoru a bezpečností. Potřebujete-li designové dveřní systémy, zvolte pro spolupráci Battente. Tato firma vyniká nejen kvalitními výrobky, ale také širokou nabídkou navazujícího designového příslušenství, jako jsou skryté soklové lišty a dveřní kování. Battente se specializuje na luxusní dveře a speciální dveřní systémy, nabízející ucelenou paletu produktů, jako jsou značkové skryté zárubně, bezobložková pouzdra, klasická stavební pouzdra a skrytá technická dvířka. Jejich nabídka zahrnuje také klasická a bezfalcová řešení dveří vyrobená z prvotřídních materiálů. Pro zákazníky připravili velkorysý industriální showroom o rozloze 340m² na Praze 4, kde si můžete prohlédnout prezentaci těchto exkluzivních systémů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nabídka nemovitostí

Nové články