Detail,Of,Bathroom,,White,Bath,Tub,With,Faucet,And,Beige

Vanové baterie na okraj vany

Komentáře: 0

Pokud toužíte ustoupit od hlavního proudu, a naopak posílit svou individualitu, pak je vhodné zaměřit se také na zajímavé prvky ve své domácnosti. Jedním z nich rozhodně mohou být vanové baterie na okraj vany. Jaké možnosti se nabízejí?

Vanové baterie na okraj vany

Nejčastěji se vanové baterie na okraj vany využívají tam, kde chcete prostor udělat opravdu zajímavým anebo preferujete určitý styl. Velmi oblíbená je tato varianta vanové baterie u koupelen v retro stylu nebo naopak v ultramoderním pojetí. Tím však možnosti rozhodně nekončí. Hodí se v zásadě do jakéhokoli typu koupelny a zejména do té domácnosti, kde preferujete pobyt ve vaně před dlouhým sprchováním. Jediné, co si musíte ohlídat je, že vana má dostatečně široký okraj, aby tam bylo možné vanovou baterii konstrukčně umístit (je třeba počítat se základním rámem, který je někdy poměrně veliký). Alternativou je umístit vanovou baterii do přizdívky.

Výhody i úskalí

Jak jsme naznačili, je tento typ vanové baterie hodně individuální záležitostí a doporučuje se tam, kde preferujete vanovou lázeň a sprchováním „pouze“ smyjete zbytky mýdla nebo vymyjete šampón z vlasů. Výhodou u tohoto typu baterie je, že nemusíte složitě vést rozvod vody do stěn ani zde do obkladů vyvrtávat příslušné otvory. Předností vanové baterie na okraj vany také je, že na ni snadno dosáhnete přímo z vany, a tak vaše koupel není narušována „studeným“ vzduchem, který vás nepříjemně ovane pokaždé, když z teplé vody vystrčíte ruku nebo dokonce horní polovinu těla.

Jako nevýhoda může být chápán fakt, že ruční sprcha nemívá držák na stěně, a tak ji při sprchování musíte držet. Je nutné si také ohlídat způsob zasouvání sprchové hadice a její samotnou délku. Dalším úskalím, u kterého je třeba být pozorný, je dostatečná délka vanové výpusti, aby se voda pohodlně napustila a nerozstřikovala se, ani svou přílišnou délkou neohrožovala vaši bezpečnost a pohodlí.

Tři, čtyři, pět

Baterie na okraj vany může být kohoutková nebo páková. Podle toho, z kolika dílů sestává. Základní variantou je čtyřotvorová instalace sestávající z ramínka výtoku, pákového ovládání, ruční sprchy a přepínače vana/sprcha. Tříotvorová instalace v retro designu bývá kohoutková baterie (kohoutek pro studenou a teplou vodu + výtok bez sprchy). Tříotvorovou instalaci vanové baterie naleznete i v pákovém provedení. V takovém případě získáte pákovou baterii se zabudovaným přepínačem, ramínko výtoku a ruční sprchu. Pětiotvorová verze pak je kohoutková vanová baterie s ruční sprchou a přepínačem vana/sprcha.

Linie a dekor povrchů

Pokud jste se rozhodli, že vanová baterie na okraj vany je pro vás to pravé, protože uspokojí vaše vysoké estetické i funkční nároky, pak je na místě se zamyslet nad stylem, který zvolíte. Koupelnové prvky by totiž měly být sladěny, aby se vytvořila příjemná, relaxační atmosféra. Nabídka je opravdu široká, od hladkých, klasických linií, přes zdobnost či minimalisticky přísné, až po ty, jež jsou inspirovány přírodními liniemi a rozhodně vizuálně zaujmou a stávají se tak dominantou. Zpestřit si svůj zážitek můžete například napouštěním pomocí „vodopádu“. Z hlediska povrchového pojetí se můžete vedle klasického chromu setkat s dekorem nerezu, zlata, bílé i černé, bronzové či měděné. Luxusnější série pak nabízejí i verze rozšířené o dřevo, sklo či kámen.

Sázka na kvalitní povrch

Jedním z nejdůležitějších aspektů, u kterého byste neměli z hlediska kvality ustupovat, je povrchová úprava. Je třeba si zároveň uvědomit, že povrchy dělají baterii nejen krásnou, ale také hygienicky bezpečnou. Moderní technologie v tomto směru umí doslova zázraky. Speciální povrchová úprava dokáže povrchy ochránit před mechanickým, ale i chemickým poškozením (působení hygienických přípravků, kontakt s lidskou kůží…). Často znesnadňuje usazování nečistot a tvorbu vodního kamene, tím, že voda na bateriích neulpívá, ale stéká pryč. Díky tomu je i výrazně snazší a efektivnější údržba.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nabídka nemovitostí

Nové články