girl-1319114_1280

Péče o krásu bez kompromisů: Těmto chemikáliím se vyhněte

Komentáře: 0

Každodenní péče o naši krásu by měla být radostným rituálem, který nám nejen dodává sebevědomí, ale také nás chrání a podporuje náš zdravý životní styl. Bohužel, mnoho kosmetických produktů na trhu obsahuje chemikálie, které mohou mít negativní dopad na naše tělo i životní prostředí. Je čas přijmout rozhodnutí a motivovat se k tomu, abychom se vyhnuli těmto škodlivým látkám a zvolili péči, která je šetrná k nám i k planetě.

Důvody pro používání přírodní kosmetiky

Pokud se vám nechce pročítat složení kosmetických produktů a máte zájem snížit každodenní toxickou zátěž, pak je přírodní kosmetika jasnou volbou. Proč je tedy dobré upřednostňovat přírodní kosmetiku před konvenčními produkty?

Šetrná k pokožce a vlasům

Hlavní plus přírodní kosmetiky je složení, které obsahuje vitamíny, rostlinné oleje a hydratační složky, to vše na přírodní bázi, proto je šetrná nejen k vlasům, ale i pokožce. Tyto látky jsou mnohdy lépe snášeny a mohou přinést dlouhodobé zdravější výsledky.

Produkty neobsahují žádné syntetické látky

V certifikované přírodní kosmetice nenajdete konzervační a synteticky vyrobené látky, barviva, silikony ani jiné ropné složky. Všechny produkty, které podléhají kritériím k získání certifikátů, se zavazují k použití pouze přírodních látek. To znamená, že se vyhnete škodlivým chemikáliím, které mohou způsobit podráždění a další problémy s pokožkou.

Není testovaná na zvířatech

Výroba přírodní kosmetiky nevyžaduje testování na zvířatech jako je tomu u konvenčních kosmetických produktů. To znamená, že můžete mít klidnější svědomí ohledně etického původu produktů.

Lepší účinky

Díky kvalitě používaných surovin a velkému množství výživných látek jsou, především z dlouhodobého časového horizontu, účinky přírodní kosmetiky podstatně větší. Vaše pokožka a vlasy mohou dosahovat zdravějšího a vitalnějšího vzhledu.

Jistota složení i původu

Přírodní kosmetika obsahuje oproti konvenční kosmetice jen pár složek a díky tomu opravdu víte, co používáte. Tato jednoduchost složení vám dává jistotu ohledně toho, co si aplikujete na pokožku.

Dlouhodobé používání nemá negativní dopad na zdraví

Díky absenci agresivních chemikálií a syntetických látek je dlouhodobé používání přírodní kosmetiky mnohem šetrnější k pokožce a zdraví obecně.

Bezpečná pro vodní ekosystém

V přírodní kosmetice se nevyskytují toxické chemikálie, které by mohly ohrozit vodní živočichy. Toxické látky totiž narušují endokrinní systém ryb, což může mít negativní dopad na celý vodní ekosystém.

A kterým chemikáliím se vyhnout při používání kosmetiky?

  1. Diethanolamin: Jde o karcinogen a respirační toxin, který je používán jako pěnící činidlo.
  2. Formaldehyd: Používá se jako konzervační látka a je známý karcinogen spojovaný s astmatem a neurotoxicitou.
  3. Ftaláty: Patří mezi endokrinní disruptory a mohou způsobovat hormonální a reprodukční problémy. Jsou často obsaženy v sprejích na vlasy a lácích na nehty.
  4. Lauryl sulfát sodný a Laureth sulfát sodný: Jsou povrchově aktivními látkami, které mohou způsobit podráždění kůže a vyvolat alergie. Během procesu sulfatace mohou vznikat karcinogenní látky.
  5. Oxybenzon: Patří mezi endokrinní disruptory a je spojován s kožními alergiemi. Je často obsažen v opalovacích krémech a balzámech na rty.
  6. Parabeny: Patří mezi endokrinní disruptory, což znamená, že mohou narušovat hormonální rovnováhu a jsou spojeny s různými zdravotními problémy, včetně rakoviny prsu.
  7. Polyethylenglykol (PEG): Tato látka se používá jako zahušťovadlo v mnoha produktech a je často kontaminována ethylenoxidem.
  8. Toluen: Tato chemikálie se často vyskytuje v lacích na nehty a barvách na vlasy a může být toxická pro imunitní systém a způsobovat vrozené vady.
  9. Triklosan: Je antibakteriální činidlo používané v antibakteriálních mýdlech a je známým endokrinním disruptorem.
  10. Vůně: Umělé vůně běžně obsažené v konvenční kosmetice mohou být škodlivé pro zdraví a jsou často skryté za označením „fragrance“.

Přestože může být lákavé podřídit se trendům a reklamám, které slibují okamžité výsledky, je důležité pamatovat na dlouhodobé důsledky našich rozhodnutí. Péče o krásu by neměla být na úkor našeho zdraví ani životního prostředí. Zvolme produkty, které jsou osvědčeně bezpečné a šetrné, a motivujme se k tomu, abychom přijali péči o sebe i o naši planetu bez kompromisů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nabídka nemovitostí

Nové články