182zz6dz0tl20zv

Dřevošrot se představuje!

Komentáře: 0

V Dřevošrot, a.s. se zabýváme primárně dodávkami dřevní štěpky do kotelen, tepláren a elektráren. Již několik let také provozujeme maloobchod s prodejem vlastně vyrobených pelet a briket. Sídlíme v Praze – Jesenici, technické zázemí má i v Lišově u Českých Budějovic.

Na první pohled uvidíte v Dřevošrotu několik desítek nákladních souprav, sklady v Plzni, Mostě, Českých Budějovicích, Táboře a Kladně, mobilní štěpkovače, velkokapacitní drtiče, či nakladače. Dřevošrot je ale hlavně tým 40 lidí, od řidičů náklaďáků, přes strojníky, obchodníky, dispečery až po kolegy, co podporují provoz firmy. Jediným vlastníkem je Tomáš Hais, který začínal v oboru s jedním kontejnerem a postupně společnost budoval.

Před 18 lety to začalo obchodem s dřevními zbytky, pak přišla vlastní doprava, protože chceme dělat lepší službu pro zákazníka, a nakonec se přidala i vlastní výroba dřevní štěpky. Je to sice na první pohled jednoduchý produkt, ale vždy se lépe obchoduje s tím, co si sami vyrobíte, než když jste závislý na nákupu surovin.

Působíme hlavně v Čechách, na Vysočině a Moravě spíše ve spolupráci s partnery z oboru.

Zpracování bioodpadu na biomasu

Máme dva typy zákazníků, ty, co nám dodávají dřevní zbytky – majitele lesů, obecní dvory, pily, stavební firmy, sadaře, kompostárny či recyklační firmy. A pak jsou ti, kterým dřevní hmotu dodáváme – výrobci pelet a briket, papírny, městské kotelny, teplárny či velké elektrárny.

Vykupujeme a obchodujeme pilinu, dřevní i lesní štěpku, kůru i papírenskou vlákninu. 

Poskytujeme také služby, štěpkujeme krajiny na pilách pro jejich kotelny, drtíme bioodpad pro kompostárny, likvidujeme pařezy a nálety. Štěpkujeme lesní klest pro lokální kotelny.

Co tedy umíme zpracovat? Skoro každou dřevní hmotu, lesní klest, větve, pařezy, krajiny, vlákninu, palety, bedny, cívky, stavební dřevo. Štěpkovače potřebují čisté dřevo s minimálním množstvím hlíny, ale drtičům nevadí ve dřevě hřebík, pant, kování či tesařská svorka. 

Naše společnost uskuteční měsíčně okolo 1000 dodávek kamiony dřevní biomasy vhodné k využití při výrobě tepla a elektrické energie, což odpovídá 200.000 tun obnovitelé energie ročně. Vysoká výrobní kapacita a mobilita našich strojů nám umožňují zajistit spolehlivé dodávky biomasy v rámci celých Čech. Teplo z našich dodávek by stačilo na roční spotřebu města o 50.0000 obyvatelích.

Vnímáme se jako součást dřevařství, která významně přispívá v rozvoji využívání obnovitelných zdrojů energie v České republice, ochraně životního prostředí a ke snižování produkce CO2 v atmosféře.

Podílíme se rozvoji oběhového hospodářství, kde energeticky využitelná dřevní hmota (zbytky z průmyslového zpracování či odpadní dřevo) nahrazuje uhlí ve velké energetice. 

Kvalitní dřevěné pelety a brikety

Od štěpky je k dřevěným peletám a briketám už kousek. Na řadu peletáren a briketáren dodáváme dřevní pilinu pro jejich výrobu a menší velkoobchod s palivy jsme vždy provozovali. Je také řada zákazníků, co ve velké kotelně topí štěpkou, ale do té u bytovky nakupují dřevěné pelety. To nás vedlo na jaře 2023 ke spuštění eshopu Dřevošrot na prodej „malých“ paliv a nákupu vhodné dopravní techniky.

Nejdříve auta na paletované zboží s terénním manipulátorem Moffett, v létě pak přišla i starší cisterna na rozvoz volně ložených pelet profi zákazníkům. Od roku 2024 posílí naši distribuci nové plachtové auto s manipulátorem na 16 palet. 

Dřevošrot, a.s. je dlouholetým členem Sekce výrobců dřevní biomasy při Českém sdružení pro biomasu CZ BIOM a členem Klastru Česká peleta.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nabídka nemovitostí

Nové články