Puppy looking up from food dish

Nejčastější chyby, které děláme u krmení štěňat

Komentáře: 0

Starost o štěně a jeho krmení může být pořádná výzva. Ono se může zdát, že stačí jen nasypat granule a máte hotovo. Jenže to není tak, jak se zdá. Špatným přístupem můžete napáchat spoustu škody. A proto se v dnešním článku podíváme na nejčastější chyby a jak jim předejít.

Špatný výběr

Rozhodně byste neměli volit přístup, že první granule pro štěňata, které uvidíte, hned koupíte. Výběr správného typu je důležitý pro zdravý vývoj štěněte. Pokuste se tedy najít takové, jež jsou označeny jako štěněcí. To ovšem také není hned zárukou kvality. Obsahově by měly mít co největší podíl bílkovin a co nejméně plniv, jako jsou kukuřice nebo sója.

Překrmování

Velmi častý problém. Vašemu mazlíčkovi prostě nasypete plnou misku a myslíte si, jakou mu uděláte službu. Opak je pravdou. Dodržujte dávkování, které je na obalu a nesnažte se pejskovi přilepšit. Jediné, čeho tak dosáhnete je náběh na obezitu a dalším zdravotním problémům. Nejčastěji se jedná o onemocnění srdce a kloubů.

Nedostatek rozmanitosti

Kvalitní granule pro štěňata by měly poskytovat kompletní výživu, kterou pes potřebuje. Nicméně ne všechny ingredience mohou být v takovém množství, jaké by bylo potřeba. Nebojte se ozvláštnit jídelníček a dát mu občas čerstvé maso, zeleninu nebo ovoce. Ovšem nezapomínejte, že některé druhy, jako např. cibule, by mohly spíše ublížit.

Změna stravy

Pokud se z nějakého důvodu rozhodnete změnit značku nebo typ granulí, na které je vaše štěně zvyklé, pokuste se vše dělat s rozumem. Rozhodně nesmíte měnit ze dne na den. Důvod je prostý. Příliš rychlá změna stravy může způsobit zažívací potíže, včetně průjmu a zvracení. Proto přecházejte postupně a pokud je to možné, dejte tomu alespoň čtrnáct dní.

Zdroj foto: Wendy / Adobestock.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nabídka nemovitostí

Nové články