large-13624

Jak v zahradě na frézování pařezů a drcení dřeva?

Komentáře: 0

Překáží vám na vaší zahradě nějaký pařez nebo jste ořezali příliš mnoho větví a nevíte co s nimi? Víte, že si můžete půjčit dva základní přístroje, které vám mohou pomoci zlepšit údržbu vaší zahrady a vytvořit prostor pro nové projekty? Podívejme se na dva základní nástroje, které vám ulehčí práci, ale také umožní efektivní využití dřevního materiálu.

Pařezová fréza: Odstraňte staré pařezy

Pokud jste právě odstranili stromy ze své zahrady, pravděpodobně jste se setkali s tím, že odstranit zbývající pařezy není vůbec jednoduché. Zde vám může pomoci pařezová fréza.

Ta vám umožní odstranit pařezy a zbytek kořenů pod úrovní země. Existuje několik typů fréz pro pařezy, které jsou k dispozici na trhu, od malých přenosných jednotek po větší stroje určené pro profesionální použití. Odstraněním pařezů si tak otevřete prostor pro nové zahrádkářské projekty, jako je výsadba nových rostlin, postavení altánku nebo vytvoření nového trávníku.

Pařezová fréza: Jak funguje?

Například fréza pařezová do 46 cm je vynikajícím pomocníkem pro odstranění pařezů na vaší zahradě nebo pracovní ploše. Tento samopoháněný stroj nabízí efektivní řešení pro odstraňování pařezů i na místech s omezeným přístupem. S pohonem na benzín a výkonem 21 HP (15,4 kW) disponuje dostatečnou silou pro práci s pařezy. S pracovní rychlostí 138 m/s je schopen rychle a efektivně zpracovat pařezy do průměru 46 cm. S hmotností 227 kg je dostatečně stabilní a snadno ovladatelný. Díky speciálním nožům z tvrdého kovu je schopen zvládnout i odolné pařezy. Fréza je vybavena benzínovým 4taktním motorem a je vhodná pro snadnou přepravu s přívěsem.

Drtič dřeva: Vytvořte mulč

Drcení dřeva je další užitečnou metodou pro zpracování dřeva ve vaší zahradě. Namísto odstraňování dřeva můžete využít tuto techniku k vytvoření mulče, který můžete použít jako pokryv půdy nebo na kompost. Dřevěné drtiče jsou stroje navržené k drcení větví a dřevěného materiálu na malé kousky. Tyto drtiče jsou obvykle vybaveny silnými noži nebo kleštěmi, které upraví dřevo na menší kousky. To pak použijete jako mulč, který chrání půdu, udržuje vlhkost a potlačuje růst plevelů.

Drtič dřeva: Jak funguje?

Štěpkovač benzínový 55mm je robustním drtičem navrženým pro efektivní zpracování větví, listí a zahradního odpadu. S jeho hmotností 135 kg a výkonem 6.6 kW je schopen snadno zvládat náročné úkoly. S průměrem vstupu 5.5 cm umožňuje pohodlné a rychlé vkládání materiálu, zatímco jeho kompaktní rozměry (129 x 63 x 128 cm) zaručují snadnou manipulaci a skladování. Tento multifunkční benzínový drtič je ideální volbou pro profesionální i domácí použití, s kapacitou zpracování materiálu až do průměru 55 mm, což z něj činí spolehlivého pomocníka pro údržbu zahrad a lesů.

Zapůjčení pařezové frézy a drtiče dřeva

Pokud si myslíte, že by vám pařezová fréza nebo drtič dřeva mohly být užitečné, ale nechcete investovat do jejich nákupu, můžete si je snadno zapůjčit. Pařezová fréza půjčovna a drtič větví půjčovna vám umožní využít výhody těchto nástrojů bez nutnosti je vlastnit a udržovat.

Pokud si budete chtít pařezovou frézku či drtič větví zapůjčit u společnosti Boels, máte k dispozici jednoduchý proces pronájmu. Stačí se prokázat platným dokladem totožnosti, jako je cestovní pas, řidičský nebo občanský průkaz, a následně složit zálohu, která slouží jako záruka za bezpečnou a správnou manipulaci s vybavením. Můžete si vybrat, zda si vybavení převezmete osobně, či zvolíte možnost dodání na místo určení, za doprovodný poplatek za přepravu. Po skončení používání stačí vrátit vybavení v čistém a funkčním stavu, aby byla záloha vrácena na váš účet. Tento transparentní přístup k pronájmu vybavení umožňuje snadný a bezstarostný průběh vašeho projektu či úkolu.

Pro kutily a zahrádkáře jsou pařezová fréza a dřeva drtič větví nepostradatelnými nástroji, které umožňují efektivní zpracování dřevního materiálu a tvorbu útulného a udržitelného prostředí ve vaší zahradě. Bez ohledu na to, zda potřebujete odstranit staré pařezy nebo zpracovat zbytky ze zahradní údržby, tyto nástroje vám mohou ušetřit čas a úsilí. A nezapomeňte, že je můžete snadno zapůjčit, pokud je potřebujete jen na určitou dobu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nabídka nemovitostí

Nové články