classic-protektor-plus-cc-se-solarem-bsk-pro-at4-retus

Výběr ideální střešní krytiny: Klíčové faktory při rozhodování

Komentáře: 0

Střešní krytiny jsou základním prvkem každé střechy, a proto je důležité pečlivě vybrat ten správný typ pro váš domov. Při rozhodování je nutné zvážit řadu faktorů, které ovlivňují nejen estetiku a funkčnost, ale také dlouhodobou životnost a bezpečnost vaší střechy. Zde je hlubší pohled na klíčové aspekty, které byste měli brát v úvahu:

Rozmanitost materiálů: Pro každého něco

Střešní krytiny jsou k dispozici v širokém spektru materiálů s různými vlastnostmi a výhodami. Betonové krytiny nabízejí cenově dostupnou variantu s širokou paletou barev a tvarů, zatímco pálené tašky jsou známé svou odolností a tradičním vzhledem. Asfaltové šindele jsou populární pro svou snadnou instalaci a plechové krytiny se získávají na oblibě díky své nízké hmotnosti a odolnosti.

Hmotnost a nosnost: Zátěž pro váš krov

Při výběru střešní krytiny je klíčové vzít v úvahu hmotnost materiálu a schopnost vašeho krovu nést tuto zátěž. Těžké krytiny, jako jsou pálené tašky nebo betonové krytiny, mohou vyžadovat robustnější krov a zvýšené náklady na instalaci. Naopak lehké krytiny, jako jsou plechové krytiny nebo asfaltové šindele, mohou být vhodné pro starší nebo slabší krovy. Mezi lehké krytiny patří ty, jejichž hmotnost nepřesahuje 25 kg/m², zatímco těžké krytiny mají hmotnost nad touto hodnotou.

Hmotnost a nosnost: Srovnání dvou těžkých krytin

Těžké střešní krytiny, jako klíčový prvek stavební konstrukce, vyžadují pečlivý výběr z hlediska materiálu, odolnosti a záruky. V tomto ohledu se nabízí srovnání dvou předních výrobců na trhu – Bramac a Tondach.

Bramac se vyznačuje produkcí betonových střešních tašek, které spojují vysokou pevnost a dlouhou životnost. Tyto tašky, vyrobené z kvalitního betonu, poskytují spolehlivou ochranu proti atmosférickým vlivům a mechanickému poškození. Kromě samotné materiálové kvality Bramac zdůrazňuje svou nadstandardní záruku, zahrnující nejenom 30letou garanci na materiál, ale také 15letou záruku na funkčnost celého střešního systému. Tato záruka poskytuje uživatelům důvěru v dlouhodobou spolehlivost a účinnost střešní krytiny Bramac.

Naopak, Tondach se specializuje na výrobu tradičních pálených střešních tašek, vyráběných z kvalitní hlíny. Tyto střešní tašky, vypalované při extrémních teplotách, nabízejí vysokou odolnost vůči povětrnostním vlivům a dlouhou životnost. Střešní krytiny Tondach jsou doplněny významným prvkem: dlouhodobou zárukou až 33 let. Navíc se vyrábí z klasického přírodního a ekologického materiálu z keramické hlíny. Pálené hlíny neobsahují žádné škodlivé přísady a dají se snadno recyklovat.

Odolnost vůči povětrnostním podmínkám: Zimní test

Klimatické podmínky hrají klíčovou roli v rozhodování o střešní krytině. Regiony se silnými sněhovými srážkami vyžadují krytiny s vysokou nosností a odolností vůči mokrému sněhu a ledu. Naopak oblasti s častými bouřemi mohou vyžadovat krytiny s vysokou odolností vůči větru a přívalovým dešťům.

Sklon střechy: Bezpečnost a funkčnost

Sklon střechy má významný vliv na vhodnost určitého typu střešní krytiny. Krytiny určené pro střechy s nízkým sklonem musí být schopny efektivně odvádět vodu. Naopak krytiny určené pro střechy s vysokým sklonem musí odolávat extrémním povětrnostním podmínkám a zabraňovat pronikání vody.

Estetika a design: Krása spojená s funkčností

Estetický vzhled střešní krytiny může výrazně ovlivnit celkový vzhled domu a jeho hodnotu na trhu nemovitostí. Moderní technologie umožňují výrobu střešních krytin v různých barvách a tvarech, což poskytuje širokou škálu možností pro personalizaci vzhledu domu.

Pokud hledáte ideální krytinu pro svůj domov, garáž či zahradu, obraťte se s důvěrou na firmu STAV-INVEST. Jsou to odborníci s dlouholetou zkušeností, kteří vám nejen nabídnou široký výběr střešních krytin, ale také vám poskytnou profesionální poradenství a pomoc při výběru toho nejvhodnějšího materiálu pro vaše potřeby. S jejich zárukou kvality a spolehlivosti si můžete být jisti, že vaše střecha bude chráněna dlouhodobě a esteticky. Navíc si můžete materiál zakoupit na některé z jejich poboček, jako jsou Stavebniny Praha 9 Kbely, Stavebniny Kladno, Stavebniny Praha 10 Uhříněves, nebo Stavebniny Praha 5 Slivenec. Tam získáte nejen kvalitní materiál, ale také cenné rady od odborníků, kteří vám pomohou s každým krokem vašeho projektu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nabídka nemovitostí

Nové články