Gostinaya-v-derevyannom-dome-60

Provence

Komentáře: 0

Francie, romantika, levandule, světlé barvy… Tohle všechno si můžete představit pod názvem „Provence styl“. Vznikl ve Francii v regionu Provence, který má nádhernou přírodu, zajímavou historii a v současnosti je velmi oblíbenou turistickou destinací, jež je proslulá hlavně pěstováním levandule. Pokud vás přitahuje vůně této aromatické rostliny a máte rádi světlé a vzdušné interiéry, Provence styl je určitě tou správnou volbou!

http://bestdesignideas.com/

Barvy a materiály

Nábytek je nejčastěji z přírodních materiálů, jako je třeba dřevo, kámen, kov a různé textilie. Vůbec nevadí, ba se dokonce i vyhledává, nábytek, který je už opotřebovaný, má oprýskaný lak nebo je třeba poškrábaný. Klidně můžete zajít k prarodičům a získat od nich něco, co má za sebou už nějakou historii. Stará židlička, dřevěný stolek nebo vyřezávaný rám obrazu, to je přesně to, co do Prevence stylu patří.

Základní barvou může být bílá a různé jiné světlé barvy, které se k ní hodí. Například jemná modrá, lila, světlounce broskvová a ostatní pastelové či krémové barvy, jež dodávají interiéru příjemnou atmosféru a pocit útulnosti. Zkuste si vybrat jednu základní barvu k bílé a držet se jí po celou dobu zařizování bytu.

http://bestdesignideas.com/

Dekorace

Provence styl se neobejde bez rozmanitých květinových motivů. Nejedná se pouze o levanduli, ale i o jiné květiny – slunečnice, růže, sedmikrásky či lilie. Tento motiv se objevuje hlavně na textilních přehozech, vázách a obrázcích. Typické jsou vázy zdobené květinami, svícny, vyšívané prostírání, polštáře nebo květináče. Možností na výzdobu je spousta, jen musíte počítat se správnými barvami.

http://bestdesignideas.com/

Pár rad na závěr

Nechte nádobí, knihy a výzdobu pěkně na očích, neuklízejte ji do šuplíků. Interiér pak působí více otevřeně a můžete se v něm cítit uvolněněji.

Nakonec už jen stačí natrhat čerstvé květiny a dát je do váz. Vhodné jsou i sušené bylinky, které nejenže místnost zkrášlí, ale i krásně a příjemně provoní.

http://bestdesignideas.com/

Nabídka nemovitostí

Nové články