Innovative-hamilton-beach-blender-in-Living-Room-Beach-Style-with-Beadboard-Walls-next-to-Beach-Theme-Decor-alongside-Blue-Sofa-andHamptons-Style-

Styl Hamptons

Komentáře: 0

Blankytná modř oblohy bez jediného mráčku, zlatavý horký písek pláží, slanost mořského vzduchu a hlavně slunce. To všechno v sobě zahrnuje tento styl, který vznikl mezi East Hamptonem a Southamptonem na Long Islandu, kam jezdí na odpočinek bohatí lidé z New Yorku.

zdroj: https://www.newhomesource.com/

Vzhled

Na první pohled je moderní pokoj ve stylu Hamptons velmi vzdušný, prosvětlený a může trochu připomínat pokojík v podpalubí luxusní lodi nebo malou prázdninovou chatu u písčitého břehu moře. Patří sem také prosklené stěny s výhledem na oceán, velké pohovky a námořnická modř. Možná i nabudete dojmu, jako byste byli na letní dovolené u moře. A přesně takhle by měl na vás styl Hamptons působit.

zdroj: https://www.newhomesource.com/

Motivy a barvy

Barvy interiéru jsou převážně světlé – od bílé, béžové, šedé až po jemnou modrou. Nejlepší jsou různé kombinace těchto barev. Výsledkem by měl být jemně sladěný pokoj, kde se budete cítit lehce jako pírko.

Nezapomeňte také na námořnické motivy, jako je třeba kotva, záchranný kruh, lodní provazy a hlavně proužky. Můžete jich využít u různých dekorací a sehnat si například pruhované závěsy či deky se vzorem malých kotviček.

Originální výzdobou mohou být skleněné lahve naplněné pískem, mušlemi či kamínky nebo dokonce se vzkazem z pergamenového papíru od trosečníků. Ať už si seženete do svého bytu cokoliv, měl by na vás stále působit prosvětleně a vzdušně.

zdroj: https://www.newhomesource.com/

Dekorace

Co je ale pro styl Hamptons typické – jsou tu různé lesklé předměty a kvalitní nábytek, jenž navozuje pocit určitého luxusu, který mají bohatí lidé na Long Islandu. Dále také přírodní materiály, jako je bavlna, vlna či len. Proto tu nesmí chybět ani textilní závěsy, spousta polštářů, přehozů a hlavně koberec.

Celý interiér ještě můžete doladit nábytkem z tmavého dřeva, jaký se používal na stavbu starých lodí. Pokud máte odvahu, doporučujeme vybrat i trochu extravagantnější dekorace. Tím může být například vyřezávané kormidlo nebo námořnické sítě zavěšené na stropě.

Nabídka nemovitostí

Nové články