Prodej pozemku, Ohrazenice, 10000 m2

Ohrazenice

6 499 000 Kč /za nemovitost HYPOTÉKA od 30 972 Kč /za měsíc

(včetně DPH, včetně poplatků, včetně provize, včetně právního servisu)

Prémioví partneři v Ohrazenicích

Podlahy

Úklidové služby

Revize elektrických zařízení

Informace k pozemku

Láká vás ekologické a ziskové podnikání v podobě pěstování kanadských borůvek? V malebných Ohrazenicích u Brd na vás čeká prosperující borůvkový sad, kde najdete všechny předpoklady pro zdárný růst těchto zdravých plodů - kyselou půdu, dostatek slunce a vody. Borůvky nejsou chemicky upravované a v příštích letech dosáhnou keře maximální plodnosti. Kromě pozemku (cca 1 hektar), 1 886 keřů a vybavení dostanete i web, kontakty a potřebné know-how.

Znáte všechny zdravotní benefity borůvek? Borůvky obsahují vitamíny, minerální látky a barviva, které mají mimořádně příznivý účinek na lidský organismus. Zvyšují obranyschopnost, podporují růst u dětí, působí proti průjmům, slouží jako podpůrný prostředek při léčbě dny, cukrovky a revmatismu. Odstraňují únavu očí a zlepšují ostrost zraku. Údajně mají dokonce i protirakovinné účinky. Navíc v našich končinách kanadské borůvky obvykle netrpí žádnými chorobami nebo škůdci. Keře jsou i odolné proti mrazu.

To vše můžete získat nejen pro sebe (majitel začal pěstovat borůvky původně pro zlepšení svého zdravotního stavu, což se mu povedlo), ale pomoci i tisícům lidí, kteří si od vás borůvky koupí. Pěstování borůvek není příliš náročné a hlavně tu základní práci již odvedli současní majitelé.

Pozemek koupili v roce 2017. Dlouho ho hledali, protože půda musí mít vhodnou kyselost. Sazenice koupili od farmáře a pěstitele borůvek pan Hustého z Provodova u Zlína, sami je zasadili v roce 2018. Životnost keříku je 35 let, nejvíce plodí v 6.-8. roce, tzn. již v nadcházejících letech. Celkem jich je 1 886 a borůvky jsou pěti druhů – Duke, Blueray, Bliecorp, Chandler, Eliot. To má výhodu v tom, že každý druh dozrává jindy a sklizeň tak může probíhat od července do konce září. Tomu předchází sekání trávy, hnojení a brzy na jaře ostříhání keříků. Rašelinu dovezli z Lotyška, kde je ta nejkvalitnější. Je dokoupena a průběžně se doplňuje. Borůvky jsou zavlažovány a hnojeny automaticky kapénkovou závlahou z vybudovaného a schváleného rybníčku. Samotné borůvky se nestříkají žádným chemickým postřikem. Sklizeň probíhá ručně za pomoci místních brigádníků, možný je i samosběr. V sadu jsou umístěné elektronické plašiče proti ptákům.

Hmotnost sklizených borůvek stále roste, brzy budou na svém plodícím maximu. Letos majitelé sklidili přes 4 tuny, jedna sazenice je schopna vyplodit asi 5 kg borůvek. Z nynější plodnosti cca 3 kg/keř to bude kolem 5 kg/keř již v příštích letech. Pokud je prodáte za cca 230 Kč/kg, tak můžete mít tržby kolem 2 000 000 Kč za rok. Náklady jsou rozumné – pár desítek tisíc za elektřinu, hnojivo, naftu, servis závlahy a pak cca 35 Kč/kg pro brigádníky. Vstupní investice byla asi 4 000 000 Kč – pozemky, sazenice, rašelina, rozvod elektřiny, oplocení, lodní kontejner, kapénková závlaha s čerpadlem, vybudování rybníčku, traktůrek atd. Majitelé nikdy nečerpali žádné dotační tituly. Detailní ekonomiku rád zašlu, návratnost investice jsou asi 4 roky.

Prodej je zajištěn přes několik prodejních kanálů –..

Parametry pozemku

Cena
6 499 000 Kč /za nemovitost Spočítat hypotéku
Poznámka k ceně
včetně DPH, včetně poplatků, včetně provize, včetně právního servisu
Aktualizováno
25. 3. 2024
Adresa
Ohrazenice
ID
00336
Druh objektu
Samostatný
Plocha nemovitosti
10000 m2
Elektřina
230V
Komunikace
Asfaltová
Doprava
Vlak, Silnice, Autobus
Voda
Místní zdroj

Kontaktovat makléře

Máte zájem o tento pozemek?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@videobydleni.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 5 lidí

Prodejce

Ing. Zdeněk Hašek

Ing. Zdeněk Hašek

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje pozemků (ostatní) v Ohrazenicích (okr. Příbram)?

Podobné nemovitosti


Nevyhovuje Vám typ pozemku? Podívejte se na jiné kategorie pozemků.


Vybrané články z našeho blogu