washing-machine-1772579_1280 (1)

5 důvodů, proč si pořídit myčku na nádobí

Komentáře: 0

Pokud vám každodenní umývání nádobí zabere spoustu času, měli byste zvážit investici do myčky. S tímto kuchyňským pomocníkem ušetříte nejen několik hodin týdně, ale i docela dost vody. Jen pro představu, dostatečně velká myčka, kterou naplníte za celý den, potřebuje k umytí nádobí 13 až 30 litrů vody podle zvoleného programu. V případě ručního mytí pod tekoucí vodou padne za celý den až 210 litrů vody, což je vskutku markantní rozdíl, nemyslíte?

Věnujte čas spíše své rodině, umývání nádobí přenechejte praktickému elektrospotřebiči, který už není ani drahý, jako tomu bylo v minulosti. Sehnat můžete modely klidně i pod deset tisíc korun, ovšem cena by neměla být hlavní rozhodující faktor.

1. Šetří spoustu času, peněz, ale i přírodu

Podle jedné německé studie stráví člověk ručním mytí nádobí během roku neuvěřitelných 18 dnů čistého času. Opravdu byste raději nechtěli věnovat tento čas svým dětem? Uložit nádobí do myčky, potom ho vytáhnout suché a sklidit do skříněk je mnohem rychlejší.

Stejně tak šetříte i své peníze. Sice počáteční investice je o něco vyšší, ale návratnost je docela rychlá. Stejná studie ukazuje, že myčka potřebuje k umytí 13 až 27 litrů vody podle toho, jaký program zvolíte. Umytí stejného množství nádobí v ruce by spotřebovalo více než 130 litrů vody, což je vskutku obrovský rozdíl. V potaz byste měli brát také ekologický aspekt. Plýtvat zbytečně pitnou vodou by se totiž nemělo, zejména v období sucha.

2. Už žádné špinavé nádobí na kuchyňské lince

Určitě to znáte, přijde nečekaná návštěva, ale kuchyňská linka je plná špinavého nádobí. Právě takový nedostatek vyřeší moderní myčka na nádobí, kam můžete postupně špinavé talířky, hrnky i sklenice ukládat, tudíž nebude nádobí na očích.

3. Hygiena je na prvním místě

Pokud si napustíte do dřezu vodu o teplotě 60 °C a více, nejenže nevydrží po celou dobu mytí teplá, ale navíc zatěžujete i pokožku na rukách. Vysoká teplota vody je přitom velice důležitá, protože jedině tak se zbavíte bakterií. Navíc bakteriím se velice dobře daří ve vlhkém prostředí, a tak jejich útočištěm často bývají houbičky a hadříky, s nimiž nádobí umýváte. Jestliže tedy chcete zvýšit hygienu, myčka na nádobí je ideální volbou.

4. Důkladně umyté nádobí

Další výhodou je, že vestavná i volně stojící myčka umyje nádobí ze všech stran, stejně tak ho i vysuší. Skleněné nádobí bude perfektně vyleštěné, stačí do příslušné nádobky dát leštidlo.

5. Snadno se čistí

Udržovat elektrospotřebič v čistotě je jednoduché. V podstatě se nemusíte o nic starat, protože nikde nezůstávají kusy jídla či mastnota. Vnitřek je dokonale vyčištěný. Jednou za čas se jen doporučuje do myčky dát tablety na důkladné pročištění.

Nabídka nemovitostí

Nové články