stones-2043707_1280

Jaké jsou možnosti využití okrasných kamenů?

Komentáře: 0

Kámen je přírodním materiálem, který rozhodně má mít své místo v moderních domácnostech. Existuje celá řada možností, jak jej zapracovat do exteriéru i interiéru vašeho domu.

Použití na zahradě

V první řadě je kámen využit k praktickým účelům. Kupříkladu se jedná o přístupovou cestu k vašemu domu. Kamenná dlažba je vhodným povrchem pro vozidla, stejně tak se z ní dá vytvořit chodníček.

Daleko zajímavější jsou však okrasné kameny. Na zahradě vytváří pocit přírodního prostranství, exteriéry pak nepůsobí tolik fádně. Skvěle vypadají třeba dekorativní kameny, jimiž ohraničíte zahrádku a volný prostor s trávníkem. Kromě toho je možné použít také speciální solitérní kameny. Dají se umístit takřka v jakémkoliv místě zahrady, nejlépe se hodí k vodním zdrojům. Pokud tedy na zahradě u domu máte malé jezírko, tyto solitérní okrasné kameny prostor okolo něj ještě více zútulní. Navíc v jejich blízkosti začne bujet život. Na kameny s chutí usednou ptáci, v jejich okolí se jistě objeví i další druhy hmyzu.

Kámen a interiéry domu

Okrasné kameny najdou uplatnění také v interiéru. Jako nádherný dekorativní prvek působí například skleněné kameny, případně pak malé okrasné valouny, jež mohou ozdobit a doplnit květináče, ale i poličky v pokojích.

Samostatnou kapitolou jsou pak kamenné schody a obklady. Schodiště z kamene má velmi dlouhou životnost, navíc působí elegantně a honosně. Jistě oceníte i jeho snadnou údržbu. Totéž pak platí i pro kamenné obklady, které mohou ozdobit třeba chodby vaší domácnosti.

Nabídka okrasných kamenů v ČR

Efektní okrasné kameny do vašeho domu i na zahradu pořídíte u tuzemské společnosti Elka kámen, s.r.o. V nabídce jsou i stále populárnější skleněné kameny, které svým vzhledem dokážou uchvátit snad každého. Její kompletní sortiment se dá najít na webových stránkách obchodskameny.cz.

Nabídka nemovitostí

Nové články