move-2481718_1280

Stěhování k životu patří

Komentáře: 0

Asi nám dáte za pravdu, že stěhování je akce, která představuje spíše shon a stres než klid. Ne nadarmo se také říká, že je lepší vyhořet, jak se stěhovat. Něco na tom bude, ale stěhování nemusí být zrovna jen o stresu. Pokud si vše dobře naplánujeme a nebudeme zmatkovat, ve finále se můžeme s partnerem posadit do křesla a u skleničky vína si v novém bytě oddychnout, jak dobře jsme to zvládli.

Správná organizace je polovina úspěchu

V případě, že se tedy vyskytne situace, kdy se musíme stěhovat do jiného města, víme určitě i termín. Máme tedy několik týdnů na to, abychom se sbalili, zařídili vše potřebné, odhlásili děti ze škol a vyšli vstříc novým začátkům. Je třeba začít tím, že si také rozmyslíme, jak si celou akci vlastně představujeme a co vše je třeba zařídit. Hlavním bodem stěhování bude asi rozhodnout se, zda-li si poradíme ve všem sami nebo zvolíme variantu, kdy přijdou na řadu stěhováci. Obě varianty jsou možné a obě mají svá pro a proti.

Stěhování svépomocí

Pokud bychom se rozhodli pro stěhování s kamarády, je to určitě řešení, ke kterému máme svůj důvod. Mohou to být například finance, protože stěhování s profesionální stěhovací firmou něco stojí. Pokud máme hodně přátel, stěhování nebude zase taková tragédie. Je třeba ale zajistit rovněž velký vůz. Měl by být tak veliký, aby se do něj vešel veškerý náš majetek a my ho spolehlivě odvezli najednou. Někdo z našich přátel takové auto určitě má, a pokud ne, nemusíme hned propadat panice. Stačí zajít do nejbližší autopůjčovny, kde nám takové vozidlo zapůjčí. U této varianty stěhování musíme také počítat s tím, že nás to bude stát asi trochu námahy a úsilí. Stěhovat nábytek z druhého patra do třetího bez výtahu totiž není žádná legrace. Dobrá zpráva je, že nás to bude zřejmě stát jen basu piv nebo pozvání na skvělou večeři.

Stěhováci

No a pokud raději zvolíme profesionální stěhovací firmu, tady musíme počítat s tím, že si ji musíme objednat s dostatečným předstihem. Jestliže na to zapomeneme a zavoláme do firmy týden před plánovaným stěhováním, nemusí mít firma volno. My se tak budeme muset obrátit na jinou, třeba dražší společnost. Někdo může být k této variantě stěhování trochu skeptický, protože se dozvídá od sousedů a známých, že stěhováci jsou drazí, že majetek je poničený a podobně. Samozřejmě, že se při stěhování může vyskytnout situace, kdy se některý kus nábytku poničí, ale určitě to není způsobeno úmyslně. Stěhovací společnosti jsou pro takové případy náležitě pojištěny, a to také proti krádeži a znehodnocení cenných věcí. O tom, že máme doma připraveno ke stěhování několik starožitných kousků nábytku nebo velmi cennou sbírku obrazů, bychom určitě měli upozornit firmu dopředu. Vyhneme se tak nepříjemným situacím, které by mohly vzniknout v případě, že by došlo ke krádeži nebo k již zmíněnému poničení. Stěhováci mají navíc veškeré vybavení, které by nám jistě chybělo. Jsou to zejména různě veliké vozy a také popruhy, háky na přenášení velkých kusů nábytku.

Stěhování na míru

V dnešní uspěchané době, kdy každý řeší čas, nabízejí stěhovací společnosti i služby, jako je stěhování na klíč. Jde prakticky o stejnou službu v případě, že stavíme dům na klíč. Tady předáme klíče od obou bytů a vše ostatní necháme na pracovnících firmy, včetně balení. Po příchodu z práce máme tak starý byt vyklizený a v novém můžeme mít vybaleny nejdůležitější věci, jako je třeba elektronika, která v těchto případech podléhá neopatrným zacházením.

Nabídka nemovitostí

Nové články