money-167735_1280

Zelená hypotéka podporuje zelené bydlení

Komentáře: 0

Hypotéka je skvělým finančním produktem, který pomáhá řešit bydlení. Jde o účelový úvěr, který se váže na konkrétní nemovitost. Její podoba je však zcela na klientovi. To klient si sám vybírá svůj byt či dům. Hypotéka se vztahuje na nákup starší nemovitosti i novostavby, financuje hotovou stavbu, stavbu na klíč i stavbu svépomocí.

Výběr je na každém. Banka se pak postará o to, aby na zvolené bydlení bylo dost peněz. Každý má na bydlení jiné požadavky, vlastní estetické cítění, ale také různé představy o využití energií nebo uplatnění stavebních materiálů a technologií.

Trendem je zelené bydlení, tedy energeticky úsporné domy s efektivním využíváním energetických zdrojů a progresivními ekologickými materiály. Ekologicky šetrné bydlení má také svoji zelenou hypotéku.

Zelená má zelenou

Ekologické technologie možná představují vyšší investici, ekologické materiály jsou také většinou proti těm standardním dražší, ve finále však jde i o úspory nákladů. Zelené bydlení je nejenom ekologické, ale také ekonomické. Zelená hypotéka dokonce nabízí oproti té klasické i finanční výhody. Řeč je o Zelené hypotéce Hypoteční banky.

Jednička na hypotečním trhu skvěle zareagovala na poptávku po energeticky šetrném bydlení a vytvořila speciální produkt. Tzv. Zelená hypotéka podporuje výstavbu a rekonstrukci bydlení s energetickými úsporami. Každého, kdo bude financovat stavbu s energetickou náročností třídy A nebo B, odmění výhodnějšími podmínkami hypotéky.

Balíček výhod pro každého, kdo přemýšlí ekologicky i úsporně

Zelená hypotéka Hypoteční banky přináší celý balíček výhod. Stačí předložit Průkaz energetické náročnosti budovy (tzv. energetický štítek) a klient automaticky získá slevu 0,15 % na úrokové sazbě hypotéky. Těšit se může i ze slevy na pojištění nemovitosti, a to ve výši celých 45 %. Pojištění nemovitosti od ČSOB přitom myslí i na moderní ekologické technologie. Zahrnuje i solární panely, tepelné čerpadlo, rekuperaci aj. Využít může i 30% slevu na zhotovení energetického štítku. Navíc ho čeká také odhad nemovitosti zdarma.

Aby toho nebylo málo, je tu i možnost získat navíc až o 20 % více finančních prostředků oproti původnímu rozpočtu podávanému při žádosti o hypotéku. Ty jsou určeny pro nečekané případy nebo nové investice. Peníze se můžou hodit. A pokud ne, pokud tuto možnost klient nevyužije, za nevyčerpání rezervy nic neplatí. Taková nabídka se jen tak nevidí.

A ještě něco…

Spočítejte si všechny výhody Zelené hypotéky s online kalkulačkou! Hypoteční banka je vám blíže, než si myslíte. Stačí zadat údaje do internetového formuláře, nemusíte nikam chodit, nic dokládat. Automaticky získáte všechny konkrétní parametry své hypotéky. Dozvíte se výši splátek i úrokovou sazbu. Ta je vám garantována po 30 dní.

Nabídka nemovitostí

Nové články