air-conditioning-3383186_1280

3 důvody, proč si pořídit rekuperaci

Komentáře: 0

Rekuperace je slovem často spojovaným s novými nízkoenergetickými domy. Přesto má svůj smysl i ve stávajícím bytě či starším domě. Zajistí vám čerstvý vzduch, v zimě ušetří za topení a v létě za klimatizaci. Navíc díky ní budete méně nemocní. Rekuperační jednotky už dávno nejsou žádnou vymožeností pro ty, kteří nevědí co s penězi. Počáteční investice za ten komfort určitě stojí. Proč byste o ní měli uvažovat i vy?

1. Ušetříte za vytápění i klimatizaci

Rekuperace vzduchu funguje tak, že se mění vzduch z místnosti se vzduchem zvenčí. Oba tyto vzduchy prochází přes rekuperační jednotku. Jsou tam sice oddělené, každý z nich má vlastní potrubí, nicméně předají si teplo. V zimě předává vnitřní vzduch teplo venkovnímu, v létě tomu může být naopak, takže vám dovnitř jde vzduch již trochu zchlazený. Ušetříte za vytápění i klimatizaci, klimatizaci možná díky rekuperaci vůbec nebudete potřebovat.

2. Už nebudete muset větrat s otevřeným oknem

Rekuperační jednotky vám dovnitř přivedou čerstvý vzduch, takže budete mít doma dostatek kyslíku a zbavíte se plísní na zdech. Už nebudete muset pamatovat na otevírání oken, které je často spíš kontraproduktivní. Tedy sice vám pomůže dostat dovnitř nový vzduch, ale spolu s ním propustí také hmyz, špínu a hluk zvenčí. V noci nebude potřeba spát s otevřeným oknem a poslouchat párty z protějšího domu.

3. Nadýcháte se opravdu čerstvého vzduchu

Bydlíte ve městě a o čerstvém vzduchu si můžete nechat leda tak zdát? Rekuperace do bytu či domu vám ho vyrobí! Obsahují totiž filtr, který odfiltruje prach, drobné částečky nečistot, a dokonce i alergeny včetně pylu. Funguje to samozřejmě i opačným směrem. Zevnitř rekuperace odsaje vzduch, v němž se vznáší bakterie, které tam právě vaše dítě vykašlalo, kouř z kuchyně nebo pach ze záchodu.

Chtěli byste se dozvědět více? Podívejte se například na rekuperace Aldes a poptejte si více informací. Investice do rekuperace nebudete litovat.

Nabídka nemovitostí

Nové články