kitchen-1756631_1280

Trendy v oblasti zařizování kuchyně pro rok 2021

Komentáře: 0

V současné době využívají mnozí majitelé rodinných domů a bytů situace, která panuje kolem epidemie koronaviru, k tomu, že předělávají a rekonstruují svoji domácnost. Mají totiž více času, neboť jsou veskrze neustále doma a nemohou utrácet vydělané peníze jinými způsoby. Často se renovace domácnosti soustředí na kuchyň. Pakliže se to týká i vás, je dobré vědět, jaké jsou aktuální trendy.

Přírodní materiály jsou na vzestupu

V roce 2021 bezesporu dominují přírodní materiály. Pokud jde o kuchyně, je to vidět zejména při realizacích na míru, kdy je proměna řízena bytovými architekty. Kupříkladu pracovní linka se dnes dá zařídit velmi stylově, zároveň však při udržení plné funkčnosti. Typickou ukázkou, což ostatně dokazuje u kuchyně fotogalerie, jsou linky z mramoru, které se vyznačují nejen perfektním designem, ale také dobrou odolností vůči poškrábání a dalšímu poškození. Kuchyňská linka s mramorovou deskou vám vydrží klidně desítky let bez nutnosti oprav a výměn.

V prostoru kuchyně je poslední dobou rovněž populární masivní dřevo. Veškerý nábytek na míru ze dřeva působí kompaktně a stylově. Do kuchyně lze zvolit dřevěnou linku, dále pak nejrůznější skříňky a poličky, díky nimž si v místnosti uděláte pořádek ve všech věcech a pomůckách, jež při vaření a stolování potřebujete. Zapomenout nelze ani na dřevěný masivní jídelní stůl. Hodí se hlavně do větších domácností, kde není v kuchyni problém s nedostatkem místa.

Vestavěný nábytek je v módě

Zajímavou záležitostí jsou v posledních letech bezesporu vestavěné skříně. Už jste si možná zvykli na jejich používání v obývacím pokoji či ložnici. Skvěle však zapadnou právě do kuchyně, kde pak zbytečně nevyčnívají a nezabírají příliš mnoho místa.

Vestavěné skříně jsou praktické zejména v menších bytech panelových domů, rozhodně se však uplatní i v rodinných domech. Jak už jsem zmínil, vždy je dobré nechat si vytvořit kuchyň na míru, neboť jedině spoluprací s profesionálními architekty a designéry plně využijete možnosti daného interiéru.

Nabídka nemovitostí

Nové články