disinfectant-5093503_1280

Jarní úklid nemusí být noční můra

Komentáře: 0

Určitě ten pocit znáte – nechce se vám do toho, ale víte, že musíte. Jarní úklid není zábava, ale když se do něj pustíte s tou správnou vervou a správnými čistícími prostředky, není to tak těžké.

Nepodcenit přípravu

Ze všeho nejdříve si musíme naplánovat, jaké prostory se chystáme uklízet. Bude to byt nebo i sklep, garáž či kůlna? Bude potřeba řešit nadměrný odpad? Podle toho si vyhradíme čas a prostředky na přípravu. Ať už ale budeme uklízet jakékoliv části našeho obydlí, základem je pořídit si ochranné gumové rukavice. Nejde jen o to, aby si dámy nezlomily pěstěný nehtík, ale hlavně o to, abychom si neporanili či nepodráždili pokožku a vyhnuli se tak případné infekci.

Bez dezinfekce to nepůjde

Když už něco děláme, udělejme to pořádně. Nestačí jenom otřít prach vlhkým hadříkem. Po celý rok se na pracovních plochách, ve vlhkých prostorách, v těžko dostupných zákoutích usazuje prach, v němž se daří různým bakteriím, plísním, roztočům a další havěti. Vyžeňme ji na jaře pořádně a pořiďme si na to ty správné dezinfekční přípravky. Na mastné usazeniny kolem sporáku bude platit Cif krém, na plísně ve spárách dlaždiček v koupelně Savo proti plísním, na vypulírování vany či umyvadla jemný tekutý písek a na okna Clin s leštícím prvkem. Na zaprášené předměty či znečištěné nástroje můžeme použít Nano univerzální čistič. Ať už se však přípravky jmenují jakkoliv, jejich klíčovou funkcí je dezinfekce.

Nezapomínejme na to nejdůležitější

Abychom mohli účinně pracovat s těmito dezinfekčními přípravky, je důležité používat ochranné gumové rukavice. Nejenže nás chrání před drobnými mechanickými poraněními, ale také proti chemickému složení dezinfekčních prostředků, které při jarním úklidu intenzivně využíváme. Lidská pokožka je citlivá a musíme se proto mít na pozoru, aby nedošla k úhoně. Ovšem i na našich rukou se množí bakterie a viry, vždyť ruce při jarním úklidu přijdou do kontaktu s lecčím. A proto nesmíme zapomenout po ukončení každé části úklidu gumové rukavice na chvíli sejmout a použít dezinfekci na ruce. Složení takového přípravku je speciálně vyladěné, aby pokožku zbavilo škodlivin, ale zároveň jí neublížilo. Hýčkejme své ruce, zaslouží si to.

Dobrý pocit z dobře vykonané práce

Nejlepší část z celého jarního úklidu je bezesporu ta, když je vše hotovo. Prostory jsou uspořádány, lesknou se čistotou a voní. Jaro může přijít. Nicméně dezinfekci na ruce i ostatní dezinfekční prostředky využijeme po celý rok. Pomáhají v našem úsilí udržet si kolem sebe příjemné a zdravé prostředí.

Nabídka nemovitostí

Nové články