boxer-1562522_1280

Jak vybrat kusové koberce

Komentáře: 0

Koberce jsou podlahovou krytinou, která se v domácnostech používá už od starověku. Také staří Římané a Řekové, a nejen oni si potrpěli na útulný domov, který koberec pomohl vytvořit. I v moderním bytě mají koberce svoje místo. Jak si vybrat ten nejlepší?

Kusové koberce vytvoří v interiéru příjemnou atmosféru

Jestliže rádi chodíte doma bosky, ale není vám to příliš příjemné, protože podlaha je chladivá, problém pomohou vyřešit kusové koberce. Jsou léty osvědčenou krytinou, příjemnou a podle použitého materiálu také odolnou. Na současném trhu je velký výběr všech možných barev a velikostí, takže vybrat si nemusí být příliš složité, jestliže budete přesně vědět, co chcete. Záleží pochopitelně i na ceně, kterou jste ochotni zaplatit. Lze totiž pořídit koberec za pár stovek i za cenu, jež dosahuje řádu několika tisíců.

Jaký zvolit materiál koberce?

Cena koberce se odvíjí velmi často i od použitého materiálu. Ten přírodní, jako je například bavlna, hedvábí nebo vlna, patří k dražším variantám. Nabízejí však většinou přidanou hodnotu jako designový kousek, který bude v interiéru dominantním prvkem. Jestliže nechcete vkládat do koberce tolik peněz, zvolíte se některý ze syntetického materiálu. I ten bude vypadat zajímavě, protože moderní designéři si s návrhy velmi často hrají a zákazníkům nabízejí kousky líbivé na první pohled. U syntetiky budete možná muset oželet delší životnost, ale nižší cena tento nedostatek lehce vynahradí.

Syntetický materiál se snadno udržuje

Výhodou koberce z polypropylenu, polyamidu nebo akrylu je zejména jeho snadná údržba. I když se vám na něho vylije třeba víno, jde skvrna dobře odstranit. Pravidelným vysáváním pak koberec udržujete v čistotě a jednou za čas ho stačí ručně nebo strojově vyčistit. Takový koberec se oplatí pořídit dětem do dětského pokoje, kde je zvýšený pohyb a kde hrozí jeho častější ušpinění.

Líbí se vám kusové koberce? Jakým materiálům dáváte přednost?

Nabídka nemovitostí

Nové články