Portrait,Of,Cheerful,Young,Worker,Wearing,Protective,Headphones,Posing,Looking

Různé typy ochrany uší a sluchu využijete i doma. Jaký si vybrat?

Komentáře: 0

Kvalitní ochrana sluchu je pro bezpečnost práce nezbytná na mnoha různých pracovištích, ovšem mnohdy ji využijete také doma. Na výběr je z různých produktů, které nabízejí odlišné vlastnosti. Může tak být složité vybrat si ten pravý.

zdroj: SeventyFour / Shutterstock.com

Špunty a třmenové chrániče

Špunty do uší jsou nejběžnějším způsobem, jak chránit svůj sluch či utlumit okolní hluk. Umisťují se přímo do sluchovodu, přičemž vyráběny jsou z různých měkkých materiálů, které se uchu přizpůsobí a jsou tak pohodlné při nošení.

  1. V nabídce najdete také předtvarované špunty, u těch však může být složité najít správnou velikost a tvar.
  2. Druhou možností je třmenový chránič sluchu, který se hodí do míst s hlukem s nižší intenzitou. Používat je můžete opakovaně, praktický plastový oblouk navíc umožňuje odložit si je při nepoužívání na krk.

Mušlové chrániče sluchu

Tato ochrana sluchu poskytuje vysokou úroveň ochrany. Mušlový chránič totiž zakryje celé ucho, měkký těsnící polštářek uvnitř tvrdé skořápky poskytuje značné pohodlí při nošení tohoto chrániče sluchu. Oceníte ho tak na krátkodobé i dlouhodobé nošení, aniž by se stal obtěžujícím prvkem při vaší práci. Můžete si nastavit hlavový oblouk individuálně, aby komfort nošení byl ještě větší.

Elektronické chrániče sluchu

Tou největší výhodou elektronického chrániče sluchu oproti ostatním typům ochrany je možnost komunikace mezi zaměstnanci. Ta je navíc umožněna i na velkou vzdálenost, tento produkt totiž může být vybaven integrovaným rádiem či zvukovým systémem, některé z nich lze dokonce propojit i s chytrým telefonem. Hodí se tak hlavně na pracoviště, kde je třeba být stále v kontaktu. Například tedy v průmyslu, lesnictví, či při myslivosti.

Každý z nás je na hluk citlivý jinak, ovšem při dlouhodobém vystavování se hluku mohou škodit i nižší hodnoty. Chraňte proto svůj sluch před mnohdy nevratným poškozením.

Nabídka nemovitostí

Nové články