Prodej historického objektu, Chudenice, Mírové nám., 1831 m2

Mírové nám., Chudenice

6 900 000 Kč /za nemovitost HYPOTÉKA od 32 883 Kč /za měsíc
Prémioví partneři v Chudenicích

Podlahy

Stěhovací služby

Střechy

Informace k nemovitosti

exkluzivní prodej historické památky Hraběcího pivovaru v Chudenicích o celkové zastavěné ploše 1332m² a přibližné užitné ploše 3890m².

Hraběcí pivovar staršího založení (provoz v l. 1564-1947), současný vzhled výsledkem klasicistní přestavby. Nejstarší zpráva o místním pivovaru je z doby Humprechta Černína z Chudenic z roku 1564. Černínové pivovar vlastnili do roku 1877, kdy byl propachtován nájemci Tomáši Mazalovi. Od roku 1879 se novým nájemníkem stal Bedřich Doubek. Následně mezi lety 1882-1891 pivovar sparvoval Jan Vocílka. V této době se vařilo 2500 hektolitrů piva ročně (později na poč. 20. století 3500 hektolitrů ročně, kdy výrobu vedl Alois Götz). V letech 1915-1924 se pivovar dostal mimo provoz a definitivně skončil v roce 1947. Prostory využívalo zemědělské družstvo, později se zde vyráběly dřevěné hračky družstva Tvar (výroba hraček skončila v roce 2011).

Zděný objekt na rozlehlém obdélném půdorysu s delší osou ve směru V-Z, o 10 x 6 okenních osách, situovaný jižně od komplexu budov starého zámku. Z jižní strany se objekt vzhledem ke klesajícímu terénu jeví jako patrový, ze severní strany přízemní. Střecha valbová, krytá pálenými taškami (drážkovky a bobrovky), na jižní straně řada volských ok. Na západní straně severního průčelí, obráceného k zámku, vyrůstá dvoupatrová trojosá zděná klasicistní nástavba sladovního hvozdu s cihelným válcovým párníkem, krytá valbovou střechou; stěny člení v nárožích i v ploše fasády vodorovně pásované pilastry, přízemí odděluje od 1. patra pásová kordonová římsa, pod vysazenou korunní římsou probíhá pás kladí; okna původní obdélná v líci, dvoukřídlá, šestitabulková, v patrech s vysazenými podokenními a nadokenními římsami. Na východní straně severního průčelí ze střechy vyrůstá nízký trojúhelný štít, v jeho vrcholu osazen kamenný znak majitelů zámku Černínů z Chudenic. Korunní římsa kolem celé stavby jednoduchá. Na východní straně fasád pivovaru nalezena psaníčková sgrafitová výzdoba. Stavbu zakrývá vaznicový krov s vrcholovou vaznicí podporovanou v plných vazbách svislým středovým sloupkem se šikmými vzpěrami a pásky. Vazné trámy jsou provedeny v plných vazbách, v jalových najdeme pouze krokve.

Pro bližší informace a prohlídky volejte makléře. Ev. číslo: 31162.

Parametry nemovitosti

Cena
6 900 000 Kč /za nemovitost Spočítat hypotéku
Aktualizováno
25. 4. 2024
Adresa
Mírové nám., Chudenice
ID
31162
Stavba
Smíšená
Stav objektu
Před rekonstrukcí
Plocha užitná
1831 m2
Plocha nemovitosti
1831 m2
Třída energetické náročnosti
G - Mimořádně nehospodárná

Kontaktovat makléře

Máte zájem o tuto nemovistost?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@videobydleni.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 0 lidí

Prodejce

David Houška

David Houška

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje historických objektů v Chudenicích?

Podobné nemovitosti


Nevyhovuje Vám typ nemovitosti? Podívejte se na jiné kategorie ostatních.


Vybrané články z našeho blogu