Prodej historického objektu, Český Krumlov, Dlouhá, 1100 m2

Dlouhá, Vnitřní Město

Cena na vyžádání /za nemovitost Získejte výhodnou HYPOTÉKU
Prémioví partneři v Českém Krumlově

Informace k nemovitosti

Český Krumlov je město kulturního dědictví, umění a kultury, město mnoha zážitků, město kongresové a iniciativní turistiky, město s krásnou přírodou. Je vzdálené 22 Km od Českých Budějovic a je to turistické a kulturní město Jižních Čech.

V samotném Vnitřním Městě vám nabízíme rozlehlý historický objekt, který je situovaný pod krumlovským hradem s krásnými výhledy na Vltavu a panorama zámeckých budov, který je vedle Vlašského dvora největší bytovou a komerční nemovitostí v linii Dlouhé ulice pod krumlovským náměstím. Jedná se o č.p. 97 a 98. Ne o č.p.96, což je hotel Leylaria.
Dnešní stav vznikl stavebním propojením tří původních historických domů ve 2. polovině 19. století. Jde o významnou chráněnou kulturní památku s cennými klenbami, trámovými stropy atd. Objekt o celkové výměře 540 m má dvě popisná čísla a šest samostatných vchodů. Východní část domu je dvoupodlažní, větší západní část je třípodlažní. V patrech domu se nachází osm bytových jednotek (od 50 do 130 m) z nichž sedm je po rekonstrukci, jeden před rekonstrukcí. 4 byty jsou využívány na základě krátkodobých nájemních smluv k bydlení. 3 byty jsou apartmány pro přenocování turistů a návštěvníků Českého Krumlova. Objekt má zrekonstruované fasády, novou střechu a půdní prostory vhodné pro půdní vestavby. V přízemí jsou 4 zajímavé zrekonstruované nebytové prostory, v současnosti krátkodobě pronajaté jako působivé prodejny suvenýrů apod. K domu náleží pozemek který je možno využít pro parkování 4 vozidel.
Objekt je napojen na elektřinu 220/380, plyn, vodovodní a kanalizační řád a skýtá řadu různorodých rozvojových možností. Pro vytápění jsou používána akumulační kamna (1 nebytový prostor), elektrické přímotopné radiátory ( 3 byty + 1 nebytový prostor), ústřední topení s plynovým kotlem ( 2 byty + +1 nebytový prostor) a ústřední topení s elektrickým kotlem ( 2 byty). Je zde velice příjemné prostředí se skvostnými výhledy.
Jedná se o nemovitost v památkové péči a tato ne úplně běžná nemovitost hledá nového majitele s možnostmi další citlivé péče.

Parametry nemovitosti

Cena
Cena na vyžádání Spočítat hypotéku
Aktualizováno
15. 3. 2024
Adresa
Dlouhá, Vnitřní Město
ID
15083
Stavba
Smíšená
Stav objektu
Dobrý
Plocha užitná
1100 m2
Vybaveno
Částečně
Typ objektu
Patrový
Druh objektu
Řadový
Plocha budovy
450 m2
Plocha nemovitosti
86 m2
Třída energetické náročnosti
G - Mimořádně nehospodárná
Elektřina
230V, 400V
Plyn
Plynovod
Odpad
Veřejná kanalizace
Topení
Lokální elektrické, Ústřední elektrické
Doprava
Silnice, MHD, Autobus
Voda
Dálkový vodovod
Sklep
Bezbarierový přístup

Kontaktovat makléře

Máte zájem o tuto nemovistost?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@videobydleni.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 40 lidí

Prodejce

Věra Makovičková

Věra Makovičková

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje historických objektů v Českém Krumlově?


Nevyhovuje Vám typ nemovitosti? Podívejte se na jiné kategorie ostatních.


Vybrané články z našeho blogu