Prodej historického objektu, České Budějovice - České Budějovice 1, Dr. Stejskala, 290 m2

Dr. Stejskala, České Budějovice 1

13 000 000 Kč /za nemovitost HYPOTÉKA od 61 954 Kč /za měsíc

(+ provize RK, včetně právního servisu)

Prémioví partneři v Českých Budějovicích

Informace k nemovitosti

Nabízíme k prodeji výjimečný, původně renesanční dům z 2. pol. 16. století v ul. Dr. Stejskala v centru Českých Budějovic. Jedná se o řadový měšťanský dům s atikou, sedlovou střechou a loubím v průčelí se dvěma arkádami a raně renesanční křížovou klenbou. Historické klenby jsou z velké části zachovány v celém objektu. Fasáda je vrcholně klasicistní. Dům se skládá z hlavní budovy a dvorního křídla, které uzavírá menší nádvoří. Dům je částečně podsklepen klenbovým sklepem. Nemovitost je vedena jako nemovitá kulturní památka v památkově chráněném území.
Objekt má dvě nadzemní podlaží a podkroví. V přízemí (1. NP) sídlí od roku 1990 provozovna zlatnictví Granát, se samostatným vchodem z ulice. Zastavěná plocha přízemí hl. budovy (bez podloubí a dvorního traktu) měřená z katastru nemovitostí je ca 110m2, plocha nádvoří ca 25m2, plocha dvorního traktu ca 75m2. Celkový pozemek dle Katastrálního úřadu je o výměře 246m2.
V 2. nadzemní podlaží (NP) je byt o dispozici 3+1 o ploše přibližně 85m2. Byt byl před ca 20 lety v rámci možností historických prostor ca ze 2/3 modernizován (podlahy, koupelna, zázemí kuchyně). V tomto patře nacházejí další prostory, aktuálně využívané jako sklady (dříve byty). Dvorní trakt je zde se propojen otevřenou pavlačí. Celková užitná plocha 2. NP je ca 190m2. Z toho skladové prostory tvoří ca 70 m2.
V podkroví je částečně modernizovaný byt 2+kk a rozlehlé půdní prostory.
Ulice Dr. Stejskala je oblíbenou lokalitou mezi náměstím Přemysla Otakara II. a nábřežím Malše. V blízkosti se rovněž nachází parkovací dům a veřejná parkoviště. Vzdálenost k hlavnímu budějovickému náměstí Přemysla Otakara II. je pouhých 60m.
Dům je vhodný jako kombinace bydlení s využitím přízemních prostor, s možností měsíčního příjmu, či jako investice s pravidelným měsíčním výnosem. Znění nájemních smluv a informace o výnosech je možné poskytnout na vyžádání. Prohlídka nemovitosti po dohodě s realitním makléřem zakázky.

Parametry nemovitosti

Cena
13 000 000 Kč /za nemovitost Spočítat hypotéku
Poznámka k ceně
+ provize RK, včetně právního servisu
Aktualizováno
8. 4. 2024
Adresa
Dr. Stejskala, České Budějovice 1
ID
05551
Stavba
Cihlová
Stav objektu
Dobrý
Plocha užitná
290 m2
Vybaveno
Ne
Typ objektu
Patrový
Druh objektu
V bloku
Lokalita objektu
Centrum obce
Plocha nemovitosti
246 m2
Elektřina
230V
Plyn
Plynovod
Odpad
Veřejná kanalizace
Topení
Lokální plynové
Komunikace
Dlážděná
Telekomunikace
Internet
Doprava
MHD
Voda
Dálkový vodovod
Sklep

Kontaktovat makléře

Realitní kancelář

Logo RK Stejskal.cz

RK Stejskal.cz

Pražská 1247/24, České Budějovice

Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Máte zájem o tuto nemovistost?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@videobydleni.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 0 lidí

Prodejce

Jiří Rosenfelder

Jiří Rosenfelder

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje historických objektů v Českých Budějovicích?

Podobné nemovitosti


Nevyhovuje Vám typ nemovitosti? Podívejte se na jiné kategorie ostatních.


Vybrané články z našeho blogu