Prodej činžovního domu, Znojmo, 382 m2

Znojmo

Cena na vyžádání /za nemovitost Získejte výhodnou HYPOTÉKU
Prémioví partneři v Znojmu

Informace k nemovitosti

Nabízíme původní, komplet zrekonstruovanou část domu, formou převodu třech bytů do vlastnictví, vč. podílů jednotek na společné části celé nemovitosti a pozemku pod ní, na ul. Zelenářská, v sousedství se Znojemskou radnicí.
První zmínka o existenci místa, je datovaná k 13. století. Dům disponuje bohatou historii vzniku, rozrůstání, přeměn a vlastníků. Gotická architektura, přestavená v období renesance, získala později klasicistní úpravu. Je převážně z kamene, kdy při rekonstrukci (1995-1999) vznikl nově cihlový podkrovní byt. Vjezd je skrz průjezd z ul. Zelenářské, v němž jsou i samostatné vstupy do bytu v přízemí, vstup do podsklepení, též na arkádové schodiště, vedoucí do bytů výše a pak i do společné místnosti.
- Ve zvýšeném přízemí, je situován původní srubový byt neocenitelné historické hodnoty, který je zapsán v Památkovém katalogu NPÚ. Hlavní místnost, kompletně obložená původními dřevěnými prvky, které byly profesionály rozebrané, ošetřené, zakonzervované a navrácené do původních míst a stavu, je datována do začátku 14. staletí. Tato středověká srubová konstrukce je do dnešních dnů zachovaná v originálním, původním stavu tak, jak tehdy tvořila srubový dům na této adrese. V bytě jsou i klenutá místnost, předsíň a chodba, dostavované v čase. Dále - kuchyňský kout a sociální zařízení. Kolaudován jako 2+kk, o CP 106,3 m2. Lze ho využít za účelem kulturních a podnikatelských aktivit, jako luxusní advokátní/notářskou kancelář, či reprezentativní nemovitost podniku.
- Ve II. NP je nádherný byt zkolaudován jako 3+1. Kvůli velikosti jeho kuchyně lze předělat na 4+kk, Disponuje koupelnou a 2 samostatnými WC. Největší místnost této jednotky, o velikosti necelých 60 m2, je replikou další z původně pozbylé roubenkové místnosti z dávných časů, která se tady před rekonstrukci nacházela. Byt je částečně průchozí, všude plně funkční dřevěná, kastlová okna z dob rekonstrukce. Převážně dlažba, v pokojích laminát. V kuchyni je komplet vybavená kuchyňská linka. CP 156,8 m2. Byt poslouží nejlépe jako sídlo firmy. Lze ho ale krásně využít i jako investiční, repre nemovitost pro hosty, či ke krátkodobým pronájmům typu Airbnb.
- Třetí z bytů byl nově dostaven v původních podkrovních prostorách dispozičně jako 4+1 s komorou, kdy působí jako 5+kk (kuchyň s jídelnou). CP 118,8 m2 - prostorný, prosluněný denním světlem. Část oken je střešních (Velux), zbylá - jsou svislé, standardní, dřevěná eurookna. Koupelna s vanou a dvěma umyvadly a samostatným WC. Pokoje jsou neprůchozí. Všude je dlažba, v 4 obytné místnosti - laminát, Disponuje i s klimatizačním systémem s průduchy do každé místnosti. Též kompletně vybavená KL. Cca 8 let stará krytina odizolované sedlové střechy. Zachované původní, podkrovní dřevěné prvky, jako interiérové doplňky, Byt lze využívat jak k bydlení, tak i k investici.
Vytápění a OTP v každém z bytů zvlášť, zajišťují kombinované plynové kotle. Veškeré rozvody v domě jsou z roku 1999.

Parametry nemovitosti

Cena
Cena na vyžádání Spočítat hypotéku
Aktualizováno
26. 1. 2024
Adresa
Znojmo
ID
27
Stavba
Kamenná
Stav objektu
Po rekonstrukci
Plocha užitná
382 m2
Typ objektu
Patrový
Druh objektu
Řadový
Plocha budovy
382 m2
Podlahová plocha
382 m2
Plocha nemovitosti
649 m2
Plocha zahrady
70 m2
Třída energetické náročnosti
D - Méně úsporná
Elektřina
230V
Plyn
Plynovod
Odpad
Veřejná kanalizace
Topení
Ústřední plynové
Komunikace
Asfaltová, Dlážděná
Telekomunikace
Telefon, Internet, Kabelová televize, Ostatní
Doprava
Vlak, Dálnice, Silnice, MHD, Autobus
Voda
Místní zdroj, Dálkový vodovod, Studna
Sklep
Bezbarierový přístup

Kontaktovat makléře

Máte zájem o tuto nemovistost?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@videobydleni.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 159 lidí

Prodejce

Miroslav Momchev

Miroslav Momchev

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje činžovních domů v Znojmu?

Podobné nemovitosti


Nevyhovuje Vám typ nemovitosti? Podívejte se na jiné kategorie komerčních.


Vybrané články z našeho blogu