Prodej rodinného domu, Mikulov, Husova, 504 m2

Husova, Mikulov

Cena na vyžádání Získejte výhodnou HYPOTÉKU
Prémioví partneři v Mikulově

Informace k domu

Historicky cenný dvoukřídlý měšťanský dům s klenutými stropy, úžasným geniem loci, designovým interiérem promyšleným do posledního detailu a prostorem pro další vestavbu je součástí bývalé židovské čtvrti v centru vinařské obce Mikulov. Unikátní budova nabízí možnost komfortního vícegeneračního bydlení, kde bude mít každý svůj prostor a soukromí.
Budova s variabilním využitím je nyní rozdělena na mezonetový byt a 2 apartmány. Ve vstupní úrovni bytu v přízemí se nachází pracovna, wellness se saunou, šatna a toaleta. V patře jsou 3 ložnice s en-suite koupelnami. Koupelna u hlavní ložnice je uzpůsobena k relaxaci, vana samostatně stojící u okna umožňuje výhled až do Rakouska. Apartmán v přízemí má kuchyni, obytnou část, ložnici, koupelnu a WC. V apartmánu ve 2. patře je obývací pokoj, kuchyně, 2 ložnice, koupelna a spíž/šatna. Z chodby lze vstoupit na zimní zahradu nebo vystoupat po schodišti do podkroví, které je využíváno jako velká otevřená herna. V suterénu je garáž s úložnými prostory a sklep s ochlazovacím bazénkem pro wellness. Půdní vestavbou, dokončením rekonstrukce a několika stavebními úpravami lze v domě vytvořit nejen další obytný prostor, ale také vinný sklípek nebo vnitřní bazén. V případě vytvoření samostatných jednotek mohou mít vlastní vstupy.

Památkově chráněný dům v renesančním a klasicistním slohu je po téměř dokončené kompletní rekonstrukci. Okna jsou dvojitá kastlová, dům má podlahové vytápění v kuchyni, obývacím pokoji a koupelnách, dále jsou všude radiátory napojené na plynový kotel (doplněný o elektrokotel). Působivý interiér zdobí historická dlažba z kostela, odkrytá štuková malba v obývacím pokoji, porcelánové doplňky v domě od uznávaného designéra Daniela Piršče nebo designová osvětlení Rudolfa Rusňáka. Naprostým unikátem je zachovaná domovní židovská rituální lázeň mikve. Malebný dvorek poskytuje možnost příjemného posezení.

V bývalé mikulovské židovské čtvrti zůstala zachována řada budov, pocházejících až ze 16. století. Místo s působivou atmosférou leží v sousedství zámeckého parku a blízko centra vinařské obce. Asi 10 minut chůze je vzdálena mateřská a základní škola i gymnázium, ve městě funguje množství kaváren, bister a restaurací, obchody, lékařské služby, kino nebo ZUŠ. Okolí vybízí k výletům krásnou krajinou k četným přírodním i architektonickým pamětihodnostem, v krátké dojezdové vzdálenosti je oblíbená rekreační oblast Nové Mlýny. S okolními obcemi a městy je Mikulov propojen autobusovými a vlakovými linkami, přímým expresním vlakem je možné dojet i do Brna. Autem je město dobře dostupné díky nedalekému sjezdu z dálnice D2.

Užitná plocha 504 m2, zastavěná plocha 287 m2, zahrada 87 m2, pozemek 374 m2.

Parametry domu

Cena
Cena na vyžádání Spočítat hypotéku
Aktualizováno
6. 5. 2024
Adresa
Husova, Mikulov
ID
41902
Stavba
Smíšená
Stav objektu
Dobrý
Plocha užitná
504 m2
Typ objektu
Patrový
Plocha nemovitosti
374 m2
Garáž

Kontaktovat makléře

Realitní kancelář

SVOBODA & WILLIAMS

Kapucínské náměstí 307/15, Brno-město

Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@videobydleni.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 34 lidí

Prodejce

Tereza Štěrbová

Tereza Štěrbová

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje rodinných domů v Mikulově (okr. Břeclav)?

Podobné nemovitosti


Nevyhovuje Vám typ domu? Podívejte se na jiné kategorie domů.


Vybrané články z našeho blogu