light-bulb-1640438_1280

Chytrá domácnost myslí na úsporu energií za vás

Komentáře: 0

Tzv. inteligentní dům můžete ovládat na dálku pomocí svého telefonu nebo tabletu. Je doslova nabitý moderními technologiemi a aplikacemi, jež komunikují s jednotlivými spotřebiči či zařízeními. V čem spočívají jeho hlavní výhody?

Proč využívat chytré technologie?

Chytrá domácnost ví, jakou teplotu nastavit v jednotlivých pokojích, či vám před vaším návratem domů včas rozehřeje radiátory. Ve spolupráci s inteligentní meteostanicí zastíní okna, nebo se postará o vyvětrání. Bedlivě sleduje nejen teplotu, nýbrž také tlak, vlhkost vzduchu a koncentraci nebezpečného oxidu uhličitého v místnosti. Inteligentní dům si též umí sám dle potřeby rozsvítit světla, zapnout bezpečnostní systém či zalít zahradu.

 

Když chcete ušetřit


Jak vám mohou chytré technologie pomoci s úsporami ve vaší domácnosti? Nechejte si poradit od odborníka! Kontaktujte energetického poradce E.ON, který vám poskytne poradenství na míru. Zeptejte se zdarma prostřednictvím tohoto formuláře.


Díky dálkovému ovládání chytré domácnosti ušetříte nemalou částku hlavně za elektrickou energii a vytápění. V době vaší nepřítomnosti se totiž domov zbytečně nepřetápí, spotřebiče můžete v případě potřeby vypnout z pohotovostního režimu. Ačkoliv se to nezdá, i v tomto stavu odebírají značnou část energie.

Investujte do alternativních zdrojů vytápění

Energetický poradce je právě ta osoba, která má v této oblasti dokonalý přehled. Poskytne vám všechny potřebné informace týkající se solárních energií a tepelných čerpadel. Zajímá vás, jak ušetřit za energie? Potřebujete poradit se zateplením domu, dotacemi nebo třeba s volbou vhodného vytápění? Na webu E.ON Rádce najdete mnoho praktických tipů a triků pro úspory elektřiny a plynu v domácnosti a můžete si zde snadno domluvit osobní, telefonickou či emailovou konzultaci s energetickým poradcem.

Nabídka nemovitostí

Nové články