d122b2f2-9a54-4273-9bad-416db46bef06

Beton na vaší zahradě

Komentáře: 0

Ochránit svou domácnost i sebe a své blízké můžete mnoha způsoby. Někdo má pod polštářem pistoli, jiný dává přednost moderním poplašným systémům. V našich zeměpisných šířkách ale obvykle stačí postavit dobrý plot.

zdroj: presbeton.cz

Ideální stavební materiál

Plot nebo ohrada by měla primárně fungovat protektivně. Pokud si okolo domu postavíte pouze nějakou malou ohrádku, kterou dokáže na první dobrou překonat i malé dítě, je dost možné, že se nad tím zamyslí i nejeden zlodějíček. Čím menší překážka, tím snadnější kořist.

To však neznamená, že byste měli svůj dům ze všech stran opevnit gigantickou zdí. Správný plot by měl působit těžko překonatelně, ale zároveň i pěkně.

Takové se dají postavit ze dřeva, kovu, ale třeba i z betonu. Posledně jmenovaný materiál je vysoce odolný a prakticky bezúdržbový, takže vydrží věky. Pokud tomu nevěříte, zajeďte si do Itálie mrknout se na antické památky. Římané také stavěli ve velkém z betonu a mnohá jejich díla stojí dodnes.

Moderní betonový plot rozhodně není množina nevzhledných šedých panelů seskládaných vedle sebe. Tak se to dnes také dělá. Jednotlivé dílce však nevypadají jako rozebraný panelák. Jsou daleko reprezentativnější. I ohrazení z betonu může být vkusné.

Standardně se dnes nepoužívají pouze velké dílce, ale třeba i plotové tvárnice, které jsou stejně odolné jako mnohem větší bloky.

Zahradní schody

Z betonu se standardně staví také venkovní schody. I ty musí ledacos vydržet, častokrát i více než zeď. Proto je beton v tomto případě výbornou volbou. Schody z něj se běžně staví jak na zahradách, tak třeba i v parcích či na hřištích nebo koupalištích.

Vzhledem k tomu, že není problém vytvořit schody z dekorovaného betonu, nemusí být na první pohled zřejmé, z jakého materiálu jsou vyrobené. Oblíbené jsou hlavně imitace přírodních surovin, jako jsou dřevo nebo kámen.

Fakt, že je něco postavené z betonu, ještě nezaručuje kvalitu. Chcete-li mít jistotu, vždy si vybírejte někoho, kdo už má nějakou tradici a spoustu spokojených zákazníků. To může být kupříkladu firma Presbeton.

Nabídka nemovitostí

Nové články