Prodej vícegeneračního domu, Kutná Hora, U Panské jámy, 280 m2

U Panské jámy, Kutná Hora

4 500 000 Kč /za nemovitost HYPOTÉKA od 21 446 Kč /za měsíc

(včetně provize, právního a hypotečního servisu a poplatků)

Prémioví partneři v Kutné Hoře

Úklidové služby

Informace k domu

Dobrý den. Nabízíme k prodeji vícegenerační historický dům na Kaňku u Kutné Hory s mnoha způsoby využití. Buď jako rodinný dům pro velkou rodinu nebo vícegenerační dům. Je ale třeba počítat s rozsáhlejší rekonstrukcí, ačkoliv některé místnosti jsou obyvatelné. Koupelna s WC je funkční, vytápění rovněž.
Tato nemovitost ale skýtá obrovský potenciál i jako investice se zajímavou návratností. Díky velké rozloze domu, počtu místností a prostorné půdy lze nemovitost přestavět na bytový dům s více bytovými jednotkami, což je skvělá investorská příležitost na pronájem. S náklady na rekonstrukci odhadujeme návratnost do 12ti let. Zajímavá možnost by mohla být i přebudovat objekt na ubytovací penzion s mnoha apartmány, recepcí, jídelnou, vinným sklípkem a parkovacími místy včetně například úložných prostor na uložení půjčovaných kol apod. Blízkost historické Kutné Hory, zámku Kačina, Posázavska ale i města Kolína s mnoha cyklostezkami k tomu přímo vybízí.
V přízemí je při vstupu prostorná chodba, odkud se dostanete i na zahradu a o do 5ti místností a na schodiště do patra. V levé části domu jsou ve dvou z těch 5ti uvedených místnostech historické klenuté stropy. V prvním patře je 5 dalších místnosti, hala, komora, koupelna, samostatné WC a přístup na pavlač, která kopíruje celou délku domu s výhledem do zahrady. Součástí domu je také rozlehlá půda a sklep se zazděnými hornickými chodbami, které byly až několik set metrů dlouhé a vedly pod celou Kaňkovskou oblastí. Na zahradě se nachází menší domek, který slouží jako sklad nářadí, ale mohl by být využit pro letní posezení s udírnou. Ze dvora v přízemí i na pavlači jsou prostorné komory, historicky používané jako suchá WC. Dvůr je přístupný vraty u sousedního domu autem a na dvoře je tedy možné pohodlně parkovat i několik aut. Před domem jsou v chodnících vybudované obcí parkovací ostrůvky pro 2-3 auta.
Dům obsahuje několik cenných historických prvků a je třeba počítat s drobným omezením při rekonstrukci. Důležitý je kamenný vchodový portál s vytesaným rokem výstavby domu 1560 a znakem horníků, kteří dříve těžili stříbro pod celou oblastí Kaňku a Kutné Hory. Proto je dům památkově chráněnou stavbou. Dům je zaznamenán jako druhá nejstarší budova na Kaňku. Další požadavky památkářů jsou - zachovat pohledovou podobu oken (rozdělit okno lištami), pokud možno zachovat krov střechy (bez hřebů) a v přízemí v místnostech klenutý strop.
Přívod vody je zajištěn dálkovým vodovodem a odpad je napojen na kanalizaci. Elektřina je dostupná ve standardním napětí 230 V a 380 V, vytápění je momentálně centrálním plynovým kotlem, ohřev vody je řešen bojlerem.
Okolí domu je ideální na procházky v přírodě a 3 km vzdálená Kutná Hora nabízí jak veškerou občanskou vybavenost, tak spoustu památek a kulturního vyžití. Autobusová zastávka je vzdálena minutu chůze od domu u hlavní silnice.

Parametry domu

Cena
4 500 000 Kč /za nemovitost Spočítat hypotéku
Poznámka k ceně
včetně provize, právního a hypotečního servisu a poplatků
Aktualizováno
15. 4. 2024
Adresa
U Panské jámy, Kutná Hora
ID
420230186
Stavba
Smíšená
Stav objektu
Před rekonstrukcí
Plocha užitná
280 m2
Vybaveno
Částečně
Typ objektu
Patrový
Druh objektu
Samostatný
Lokalita objektu
Klidná část obce
Plocha budovy
188 m2
Plocha nemovitosti
514 m2
Třída energetické náročnosti
G - Mimořádně nehospodárná
Elektřina
230V
Plyn
Plynovod
Odpad
Veřejná kanalizace
Komunikace
Asfaltová
Doprava
Autobus
Voda
Dálkový vodovod
Balkon
Sklep
Převod do OV

Kontaktovat makléře

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@videobydleni.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 146 lidí

Prodejce

Bc. Jiří Moravec, MBA

Bc. Jiří Moravec, MBA

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje vícegeneračních domů v Kutné Hoře?

Podobné nemovitosti


Nevyhovuje Vám typ domu? Podívejte se na jiné kategorie domů.


Vybrané články z našeho blogu