Prodej vícegeneračního domu, Staré Město pod Landštejnem, 1150 m2

Staré Město pod Landštejnem

45 000 000 Kč /za nemovitost HYPOTÉKA od 214 457 Kč /za měsíc

(Včetně právního a realitního poprodejního servisu.)

Prémioví partneři v Starém Městě pod Landštejnem

Informace k domu

Dovolujeme si Vám exkluzivně nabídnout koupi souboru nemovitých věcí nacházející se nedaleko Starého Města pod Landštejnem, městyse na překrásném místě uprostřed nedotčené panenské přírody, krajiny polí, luk a hvozdů na pomezí Českomoravské vrchoviny a trojmezí historických hranic Čech, Moravy a Horního Rakouska. Ze všech předmětných staveb se nabízí malebný výhled na jedinečnou dominantu krajiny, kterou je původně již románský hrad Lanštejn s bohatou historií s archeologickými nálezy sahajícími až do 9. století. Možným zakladatelem hradu byl již římský císař Fridrich Barbarossa, později hrad vlastnil rod Vítkovců, později zvaných také jako páni z Landštejna, dobýván jak Janem Lucemburským, tak i husity a rovněž i císařským vojskem na počátku třicetileté války. Regionální zajímavostí je také „Ďáblova prdel“ – nedaleký žulový balvan představující samotné srdce této pohádkové krajiny, zvané také jako Česká Kanada. V neposlední řadě musíme vzpomenout i nejvýznamnější postavu českých dějin, a to Járu Cimrmana, který do těchto míst docestoval a jako černý pasažér byl z vlaku dokonce vykopnut.

Stavby jsou situované dostatečně daleko od sousedních budov, takže je zajištěno maximální soukromí. Soubor nemovitých věcí sestává ze dvou samostatných budov s velkými pozemky jako zahradami, zastavěnými plochami a dalšími soubory jednotlivých nemovitých věcí sloužících hlavní budově, která je chráněna více jak dvoumetrovým kamenným plotem. Mezi nabízené stavby patří i historicky cenný, původně románský kostelík, zasvěcený svatému Janu Křtiteli, s freskami pocházejícími již z počátku 13. století. K těmto budovám přiléhají zahrady, pastviny a další polnosti.

Velmi klidné bydlení, příroda, vynikající sportovní a relaxační zázemí, vhodné jako reprezentační sídlo společnosti, luxusní individuální rekreace, zajímavé pro podnikání v turistickém průmyslu či k rezidentním účelům. Lokalita skýtá velký potenciál jejího dalšího využití do budoucna a své poloze mistrovsky využitou sílu přírodních energií. Díky rozsáhlým pozemkům s celkovou výměrou přes 6 hektarů, z čehož je 1.902 m2 zastavěné plochy a nádvoří, je zaručeno harmonické prostředí, maximální soukromí a klid. Celý objekt hlavní budovy je podsklepený s možností širokého využití.

Parametry domu

Cena
45 000 000 Kč /za nemovitost Spočítat hypotéku
Poznámka k ceně
Včetně právního a realitního poprodejního servisu.
Aktualizováno
27. 4. 2024
Adresa
Staré Město pod Landštejnem
ID
206
Stavba
Kamenná
Stav objektu
Dobrý
Plocha užitná
1150 m2
Typ objektu
Patrový
Lokalita objektu
Polosamota
Plocha nemovitosti
60133 m2
Třída energetické náročnosti
G - Mimořádně nehospodárná

Kontaktovat makléře

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@videobydleni.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 9 lidí

Prodejce

Mgr. Jiří Feyrer

Mgr. Jiří Feyrer

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje vícegeneračních domů v Starém Městě pod Landštejnem?

Podobné nemovitosti


Nevyhovuje Vám typ domu? Podívejte se na jiné kategorie domů.


Vybrané články z našeho blogu