Prodej domu, Třebotov, U Tvrze, 1700 m2 (ID: 3412533)

U Tvrze, Třebotov

94 900 000 Kč /za nemovitost HYPOTÉKA od 452 265 Kč /za měsíc
Prémioví partneři v Třebotově

Úklidové služby

Informace k domu

Nabízíme výjimečnou historickou nemovitost nedaleko Prahy, vhodnou pro rodinné bydlení i pro komerční využití. Kompletně zrestaurovaná tvrz je čtyřkřídlý patrový objekt s arkádami kolem vnitřního čtvercového nádvoří, jejíž historie sahá hluboko do raného středověku. Nese stopy románského slohu, gotiky, renesance a baroka a stojí v místě původního osídlení, první písemná zmínka je již z roku 996. Rekonstrukce tvrze započala v roce 2000 a v roce 2003 byla dokončena do současné převážně renesanční podoby s důrazem na zachování všech historicky cenných detailů a architektonických prvků předešlých epoch a přestaveb (například ostění původních otvorů, fragment raně středověkého prevétu a původní klenby).

Objekt má čtyři podlaží včetně sklepení o celkové ploše cca 2.500 m2.
V přízemí pravého křídla je vstupní hala, wellness zóna s krytým bazénem 12x4 m s protiproudem, saunou a možností fitness; místnost pro technologie celého objektu a sklad s prádelnou a sušárnou. V protilehlém přízemním křídle je separátní vstup z nádvoří do velkých prezentačních či výstavních prostor, které se dají využít také jako společenský sál nebo kavárna; a toalety pro veřejnost. Tuto část lze případně zadaptovat na samostatný byt s koupelnou a kuchyní s jediným odděleným vstupem.
V druhém nadzemní podlaží se v klenutých gotických prostorách nachází hlavní jídelna, kuchyň se zachovanými prvky černé kuchyně (chlebová pec a udírna), kancelář (řídící centrum objektu, kamerový systém, internet), 5 ložnic se samostatnými koupelnami, obývací pokoj, jeden menší pokoj s koupelnou, samostatné velké apartmá se vstupní halou a koupelnou v historickém stylu, další tradiční místnosti pro šatny v gotických klenbách. Naprostým unikátem je zrestaurovaná vysvěcená kaple sv. Jana Nepomuckého s atributy pro duchovní účely a s funkčním harmoniem. Veškeré tyto prostory jsou propojeny průchozí obvodovou nádvorní chodbou.
Třetí nadzemní podlaží je společenské, je zde koncertní či divadelní sál, kino, galerie s kapacitou pro 80-100 osob, samostatný letní bar, taneční parket, kancelář, vstupní společenská hala se zvonicí, kulečníkem, šachovým a hracím koutem a společenské toalety. Dále jsou zde dva samostatné oddělené velké apartmány vybavené kuchyňkami a moderním nábytkem, přístupné vlastním schodištěm.
V rozlehlém podzemním klenutém románském sklepení se nachází vinárna pro 40 osob vybavená masivním dubovým nábytkem s krbem, profesionálně vybavenou kuchyní se vzduchotechnikou a zaklenutými podávacími okénky; a separátní sklad na potraviny. Na vinárnu navazuje samostatná vinotéka s kovovými boxy na víno.

K dispozici je nyní v objektu 26 lůžek v pokojích a apartmánech od velikosti 42 -135 m2 s možností přistýlek. Restaurované interiéry jsou z velké části zařízeny historickým mobiliářem a obrazy. Objekt disponuje vlastní ČOV s přepadem do potůčku s vysokou účinností a je napojen na obecní vodovod. Má také vlastní studnu, z níž se čerpá voda pro závlahu zahrady. Je zde nově vybudovaný přívod..

Parametry domu

Cena
94 900 000 Kč /za nemovitost Spočítat hypotéku
Aktualizováno
28. 4. 2024
Adresa
U Tvrze, Třebotov
ID
N6619
Stavba
Smíšená
Stav objektu
Velmi dobrý
Plocha užitná
2500 m2
Typ objektu
Patrový
Podlahová plocha
1700 m2
Plocha nemovitosti
6302 m2
Třída energetické náročnosti
D - Méně úsporná
Garáž

Kontaktovat makléře

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@videobydleni.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 2 lidí

Prodejce

Ing. Lenka Munter

Ing. Lenka Munter

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje domů v Třebotově?

Podobné nemovitosti


Nevyhovuje Vám typ domu? Podívejte se na jiné kategorie domů.


Vybrané články z našeho blogu