Prodej vícegeneračního domu, Litomyšl, Rektora Stříteského, 400 m2 (ID: 3510046)

Rektora Stříteského, Litomyšl

Cena na vyžádání Získejte výhodnou HYPOTÉKU

(včetně právního a realitního poprodejního servisu)

Prémioví partneři v Litomyšli

Informace k domu

Na základě výhradního zastoupení si Vám dovolujeme nabídnout ojedinělou možnost koupě vícegeneračního, případně víceúčelového měšťanského domu z první čtvrtiny 19. století, kdy se naskýtá možnost dokonale skloubit klasicistní architekturu se současnými požadavky moderního a elegantního bydlení, podnikání či kombinaci rezidentního využití s podnikáním, a to v rodném městě takových velikánů jako byl Bedřich Smetana či Alois Jirásek. Možnost úžasného rezidentního bydlení, případně i podnikání, ale i jako zajímavá investice, je tou pravou volbou pro Vás bez jakýchkoliv kompromisů.

Třípodlažní řadový dům se nachází v historickém centru Litomyšle-Města na ose a v bezprostřední blízkosti takových ikonických dominant Litomyšle, jako je zámecký areál zapsaný na Seznamu UNESCO, Piaristické katedrály Nalezení Sv. Kříže s Klášterními zahradami, gotické radniční věže se secesním orlojem na Smetanově náměstí a působivým výhledem z oken ze severní strany domu přímo do zeleně parku a na tyčící se kostel Povýšení Sv. Kříže.

Podsklepený dům (sestávající ze tří místností s technickým zázemím v suterénu) a s dispozicí místností 5+KK, lodžií s dvorem a zahrádkou v 1. NP. a ve 2. NP. s možností půdní vestavby a terasy ve 3. NP. se nachází v jedné z rezidentně nejatraktivnějších a nejžádanějších lokalit města Litomyšle, na prestižní adrese. Tento dům je orientován jak do zadního traktu domu, tj. do zahrady na jih tak, i do uličního traktu domu na sever. Dům disponuje rozsáhlým obytným prostorem, který nabízí pohodlné a klidné bydlení v jednosměrné, boční ulici Rektora Stříteského ústící do Šantova náměstí, popřípadě skýtá i možnost podnikání v samotném domě tvořící s ostatními sousedícími řadovými domy klasicistní výstavbu města. Bezproblémové parkování na ulici přímo před domem a nebo na Šantově náměstí s tím, že se nově buduje budoucí napojení města Litomyšle na budovanou dálnici D35 vedoucí do pražské metropole.

Měšťanský dům s typickou rovnou atikou je omítnutý hladkou omítkou šedé barvy, zakrývajícím polovalbovou střechu s hambálkovou krovní konstrukcí a s tříosým průčelím do ulice, osazenými pravoúhlými půlenými okny, rámující jednoduché ploché štukové šambrány v bílé barvě. V přízemí je v pravé ose osazen segmentově klenutý dvoukřídlý portál, dřevěnými dveřmi se skleněnými výplněmi a se štukovým ostěním s malým klenákem ve vrcholu záklenku, horizontální členění fasády zajišťuje tmavě šedě omítnutý obklad soklu. Interiéry v suterénu a přízemí mají zachovány klenuté stropy. Dům je napojen na veškeré IS - obecní vodovod, kanalizace, plyn, el. 230/400. V domě zaveden internet a TV. Zásuvky na TV ve všech patrech i ve všech místnostech.

Než-li bude vyhotoven PENB, uvádíme ze zákona tř. “G“. K dispozici je i projektová dokumentace. Rádi Vám pomůžeme s případným hypotéčním úvěrem.

Parametry domu

Cena
Cena na vyžádání Spočítat hypotéku
Poznámka k ceně
včetně právního a realitního poprodejního servisu
Aktualizováno
15. 5. 2024
Adresa
Rektora Stříteského, Litomyšl
ID
214
Stavba
Cihlová
Stav objektu
Dobrý
Plocha užitná
400 m2
Typ objektu
Patrový
Lokalita objektu
Centrum obce
Plocha nemovitosti
160 m2
Třída energetické náročnosti
G - Mimořádně nehospodárná

Kontaktovat makléře

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@videobydleni.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 3 lidí

Prodejce

Mgr. Jiří Feyrer

Mgr. Jiří Feyrer

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje vícegeneračních domů v Litomyšli?

Top nabídky

Podobné nemovitosti


Nevyhovuje Vám typ domu? Podívejte se na jiné kategorie domů.


Vybrané články z našeho blogu